Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jean-Claude Juncker urmează să fie operat la 11 noiembrie

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker urmează să fie operat la 11 noiembrie în vederea tratării unui ”anevrism”, a anunţat joi anturajul său, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.10.2019 - 20:52

”Preşedintele Juncker urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale la 11 noiembrie în vederea tratării unui anevrism”, a anunţat purtătoarea de cuvânt Mina Andreeva, confirmând astfel informaţii provenind de la apropiaţi ai şefului CE.

Potriviti apropiaţilor săi, intervenţia ar umra să permită tratarea ”unui anevrism aortic”, descoperit în zona abdomenului.

Jean-Claude Juncker a fost operat în august, când a fost supus unei ablaţii a vezicii biliare.

Interimatul la preşedinţia CE în timpul spitalizării urmează să fie asigurat de prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, a precizat joi purtătoarea de cuvânt.

”Preşedintele Juncker urmează să se întoarcă pentru a preda puterea noii Comisii prezidate de Ursula von der Leyen”, a dat ea asigurări.

Dificultăţile întâmpinate de Ursula von der Leyen în formarea echipei sale, după ce Parlamentul European (PE) a respins trei candidaţi la postul de comisar - din Franţa (Sylvie Goulard), România (Rovana Plumb) şi Ungaria - au amânat această intrarea în funcţie la 1 decembrie.

PE urmează să audieze noii candidaţi, iar apoi să se pronunţe prin vot asupra învestirii noii Comisii în sesiune plenară, în noiembrie.

Jean-Claude Juncker şi Comisia sa expediază afaceri curente de la 31 octombrie, a anunţat Mina Andreeva.

Comentarii

loading...