15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalItalienii votează într-un referendum pentru reducerea numărului de parlamentari

Italienii votează într-un referendum pentru reducerea numărului de parlamentari

Cetățenii Italiei au fost chemați, duminică, să-și voteze reprezentanții în șapte regiuni ale țării și să-și exprime, pe de altă parte, opinia în cadrul unui referedum național. 

Chestiunea pusă în discuție la referendum este propunerea de a se reduce numărul de membri ai Parlamentului de la Roma, de la 945 la 600.

Actualul Parlament al Italiei este pe locul al doilea în Europa ca număr de membri, după cel al Marii Britanii, care are 1.400 de parlamentari.

Secțiile de vot din Italia sunt deschise timp de două zile consecutive – duminică și luni, pentru un număr total de circa 51 de milioane de alegători.

Până duminică la ora 12, pentru referendum votaseră 12,25 la sută dintre cei înscriși pe liste, iar pentru alegerile regionale votaseră 12,76 la sută dintre cetățenii cu drept de vot.

Referendumul fusese programat iniţial în luna martie, dar a fost amânat din cauza creșterii explozive a numărului de cazuri de coronavirus în Italia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă