Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Italienii votează într-un referendum pentru reducerea numărului de parlamentari

În ciuda pandemiei, cetățenii Italiei au fost chemați, duminică, la secțiile de votare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2020 - 20:08

Cetățenii Italiei au fost chemați, duminică, să-și voteze reprezentanții în șapte regiuni ale țării și să-și exprime, pe de altă parte, opinia în cadrul unui referedum național. 

Chestiunea pusă în discuție la referendum este propunerea de a se reduce numărul de membri ai Parlamentului de la Roma, de la 945 la 600.

Actualul Parlament al Italiei este pe locul al doilea în Europa ca număr de membri, după cel al Marii Britanii, care are 1.400 de parlamentari.

Secțiile de vot din Italia sunt deschise timp de două zile consecutive - duminică și luni, pentru un număr total de circa 51 de milioane de alegători.

Până duminică la ora 12, pentru referendum votaseră 12,25 la sută dintre cei înscriși pe liste, iar pentru alegerile regionale votaseră 12,76 la sută dintre cetățenii cu drept de vot.

Referendumul fusese programat iniţial în luna martie, dar a fost amânat din cauza creșterii explozive a numărului de cazuri de coronavirus în Italia.

Comentarii