9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul încheie un acord cu Pfizer pentru patru milioane de vaccinuri anti...

Israelul încheie un acord cu Pfizer pentru patru milioane de vaccinuri anti Covid

Vaccinul, pe care dezvoltatorii Pfizer și BioNTech intenționează să-l lanseze în câteva săptămâni, oferă speranța de a scăpa de infectarea cu SARS-COV-2 și de efectele pandemiei care a cuprins lumea în acest an.

“Am semnat un acord cu Pfizer pentru a cumpăra patru milioane de vaccinuri pentru Israel”, a declarat Netanyahu într-o conferință de presă la Tel Aviv. “Este o zi mare pentru Israel și o zi mare pe drumul către victoria asupra coronavirusului”, a spus el, adăugând că primele doze ar putea fi disponibile din ianuarie, dacă vaccinul primește aprobările finale necesare în Israel și Statele Unite.

Rezultatele studiilor clinice de fază 3 au arătat că vaccinul ARNm a fost eficient la 90% în prevenirea simptomelor Covid-19 și nu a produs efecte secundare adverse la mii de voluntari.

La prețul de 40 de dolari pe tratament, care constă din două doze separate de aplicare, națiunile mai bogate s-au grăbit să comande zeci de milioane de doze.

Israelul a fost puternic lovit de pandemia Covid-19, rata infecției pe cap de locuitor atingând noi recorduri în septembrie, înainte ca un al doilea blocaj la nivel național să aducă infecțiile zilnice la cifre triple.

Cazurile confirmate numără acum peste 320.000 de infectări, la nivelul unei populații israeliaene de nouă milioane de oameni, fatalitatea atingând plafonul de 2.707 decese.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă