Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Irlanda anunţă că nu va accepta noi compromisuri în acordul Brexitului

Irlanda a informat, prin ministrul de externe Simon Coveney, că soluţia de rezervă face parte dintr-un ”pachet care nu se va schimba”, sugerând astfel că irlandezii nu sunt dispuşi să accepte noi modificări la acordul Brexitului, scrie The Guardian.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2019 - 11:15

Simon Coveney, care este şi vicepremier, a insistat, într-un interviu acordat BBC, că soluţia de rezervă – care prevede ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală a UE pe o perioadă nedeterminată pentru a evita o graniţă strictă între Irlanda şi Irlanda de Nord – face parte „dintr-un pachet echilibrat care nu se va schimba”.
 
El a precizat că soluţia de rezervă face parte din acordul Brexitului din cauza liniilor roşii impuse de Marea Britanie.
 
Într-un interviu acordat emisiunii The Andrew Marr Show, Coveney a declarat că nu vede nevoia unor noi compromisuri pentru că „soluţia de rezervă este deja un compromis”. 
 
„Iar nevoia unei astfel de soluţii este din cauza liniilor roşii ale britanicilor care doresc să părăsească uniunea vamală şi piaţa unică”, a adăugat el.
 
„Aşa că poziţia Irlandei este ... am fost deja de acord cu mai multe compromisuri iar acest lucru a dus la acordul Brexitului aşa cum este acum. Irlanda are aceeaşi poziţie ca Uniunea Europeană atunci când spunem că soluţia de rezervă face parte dintr-un pachet echilibrat care nu se va schimba”, a mai precizat Coveney.
 
Irlanda a informat în repetate rânduri că susţine soluţia de rezervă. Însă după ce acordul Brexitului al premierului britanic Thresa May a fost respins de parlamentul britanic, unii miniştri au susţinut că au primit semnale că alţi membri ai UE ar fi dispuşi să ajungă la un compromis pentru a evita un Brexit fără acord.
 
Răspunzând la interviul lui Coveney, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Matt Hancock, a negat sugestiile conform cărora acesta ar fi sabotat strategia lui May, susţinând că toate părţile implicare caută „soluţii pragmatice” pentru problema graniţei irlandeze.

Comentarii

loading...