Iranul confirmă reţinerea a trei australieni

Iranul a confirmat detenţia a trei cetăţeni australieni care a fost anunţată săptămâna trecută de guvernul australian, conform Reuters

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 20:54

'Doi dintre ei au făcut fotografii în zone militare şi al treilea a fost reţinut pentru spionaj pentru o terţă ţară'', a declarat purtătorul de cuvânt al justiţiei, Gholamhossein Esmaili, citat de Fars.

''Instanţa va decide dacă această persoană (reţinută pentru spionaj) este vinovată sau nu'', a menţionat sursa citată.

Esmaili nu a identificat persoanele reţinute şi nu a dat detalii despre momentul în care au fost arestate.

Ministerul de externe al Australiei a anunţat că oferă asistenţă consulară familiilor a trei australieni reţinuţi în Iran după ce ziarul britanic The Times a relatat că două femei cu dublă cetăţenie britanică şi australiană şi iubitul australian al uneia dintre ele au fost reţinuţi în Iran.

Ziarul citat nu a identificat persoanele cu dublă cetăţenie, britanică şi australiană, la cererea Ministerului de Externe britanic şi a indicat că guvernul australian a preluat ambele cazuri.

Marea Britanie a indicat miercuri că a comunicat ambasadorului Iranului preocuparea în legătură cu situaţia celor două persoane cu dublă cetăţenie britanică şi australiană reţinute în Iran.

Comentarii