10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia: Peste un milion de sinistraţi în centrele din statul Kerala

India: Peste un milion de sinistraţi în centrele din statul Kerala

Scăderea treptată a apelor, în urma diminuării precipitaţiilor, a dezvăluit distrugerile provocate de intemperii în această regiune luxuriantă, populară printre turişti în sezonul uscat.

“Numărul persoanelor din taberele umanitare ajuns la 1.028.000”, repartizate în peste 3.000 de centre, a declarat pentru AFP Subhash T. V., purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.

Luni, echipele de salvare au descoperit alte şase cadavre, ceea ce ridică numărul victimelor la 410 de la începutul musonului – unul dintre cele mai violente de un secol – în luna iunie.

În Chengannur, unul dintre oraşele cele mai afectate de intemperii, apele, al căror nivel a ajuns la 60 de centimetri, continuă să blocheze numeroase drumuri, însă cantitatea de precipitaţii s-a diminuat, comparativ cu săptămâna anterioară, a constatat o echipă AFP.

Potrivit armatei indiene, deplasate la faţa locului, câteva mii de persoane locuiesc încă în casele inundate din acest oraş.

Majoritatea acestor oameni nu doresc să fie salvaţi, ci doar să primească alimente şi apă potabilă, a indicat un poliţist care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

“În trecut, nu au fost niciodată mai mult de 30 de centimetri de apă, oamenii nu sunt obişnuiţi cu asta”, a declarat K.G. Pillai, un rezident care a văzut apa urcând la aproape 2,5 metri în casa sa.

Ploile au cauzat distrugerea a 50.000 de case, a declarat Shashi Tharoor, deputat pentru Kerala şi fost înalt responsabil la ONU.

Pagubele provocate de inundaţii sunt estimate la trei miliarde de dolari de către autorităţile locale, însă această sumă ar putea creşte, pe măsură ce scăderea precipitaţiilor dezvăluie amploarea ravagiilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă