21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalIncendiile de pădure fac ravagii în sud-vestul Franței

Incendiile de pădure fac ravagii în sud-vestul Franței

Incendiile de pădure fac ravagii în sud-vestul Franței din cauza secetei și a căldurei excesive ce a cuprins întreaga Europa.

Videoclipul încărcat pe un site de socializare arată un incendiu care a avut loc luni (9 august) în sud-vestul Franței.

Franța, ca și restul Europei, se confruntă cu valurile de căldură și seceta care au declanșat mai multe incendii pe continent în ultimele două luni.

Regiunea Gironda din sud-vestul Franței a fost lovită în iulie de două incendii care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure și au dus la evacuarea a aproape 40.000 de oameni.

Incendiile de pădure au afectat grav sud-vestul Franței, dar și departamentele sudice Lozere și Aveyron

Incendiile au făcut ravagii și marți în alte părți ale țării, unul în departamentele sudice Lozere și Aveyron, unde aproape 600 de hectare au ars deja și unde urmează să meargă ministrul de Interne Gerald Darmanin mai târziu în cursul zilei.

Un alt incendiu are loc în departamentul Maine et Loire din vestul Franței, unde 650 de hectare au fost pârjolite și 500 sunt amenințate, potrivit autorităților locale.

Macron anunță că incendiile de vegetație vor fi izolate și se va face un plan de reconstrucție

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, miercuri, că incendiile de vegetație sunt pe cale să fie izolate şi a anunţat un plan de reîmpădurire a zonelor afectate şi de reconstrucție a comunităţilor turistice.

„Incendiile sunt pe cale să fie stinse. Sunt bucuros să mă aflu aici, în localitatea La Teste-de-Buch”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV, în cursul vizitei în departamentul Gironde, în sud-vestul Franţei.

„Salutăm forţele vii ale naţiunii. Este vorba de un lanţ al solidarităţii umane împotriva incendiilor. Pompierii sunt eroi absoluţi”, a adăugat Macron, mulţumindu-le echipajelor de pompieri, poliţie, jandarmi şi servicii medicale.

Macron spune că incendiile vegetație vor fi stinse, iar un plan de reconstrucție va însemna de fapt un mare șantier național

„Va trebui să deschidem un mare şantier naţional, va trebui să replantăm arborii şi să construim în mod diferit. Acestea au fost unele dintre cele mai mari incendii din istoria noastră. Situaţia s-a îmbunătăţit, focul a progresat doar puţin. Vom reconstrui fiecare cabană în acelaşi mod. Ştiu că este o mare zonă turistică, trebuie să puteţi reveni la lucru”, a subliniat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro, conform romania24.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă