Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hong Kong: Zboruri Anulate

Autoritățile au declarat că ”Legea și ordinea sunt grav afectate” după ultimele proteste din Hong Kong, ne spune AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2019 - 17:55

Executivul pro-Beijing al Hong Kong a adoptat luni un ton ameninţător, într-un moment în care oraşul este perturbat de o grevă şi de haosul din transporturi, acuzându-i pe manifestanţii pro-democraţie că pun acest teritoriu într-o 'situaţie foarte periculoasă', relatează AFP, dpa şi Reuters.

'Perturbări atât de intensive în numele anumitor revendicări (...) au afectat grav legea şi ordinea în Hong Kong şi împing oraşul (...) în pragul unei situaţii foarte periculoase', a declarat presei lidera executivului, Carrie Lam. Ea a subliniat că 'guvernul va fi hotărât în menţinerea legii şi ordinii în Hong Kong şi în restabilirea încrederii'.

Lam a mai spus că demonstraţiile, care au intrat în a noua săptămână consecutivă, au provocat 'majorităţii populaţiei din Hong Kong' o mare anxietate, în special pentru că protestatarii au vizat transportul public al oraşului luni dimineaţă. Protestatarii ar trebui 'să spună nu haosului şi violenţei', a adăugat Carrie Lam. În acelaşi timp, ea i-a acuzat pe protestatari că 'încearcă să distrugă Hong Kong'.

Zboruri din Hong Kong anulate
 

Peste o sută de zboruri au fost anulate la Hong Kong, au anunţat autorităţile aeroportuare luni dimineaţă, într-un moment în care manifestanţii pro-democraţie lansează o mişcare de grevă generală pentru a creşte presiunea asupra autorităţilor pro-Beijing, relatează AFP.

Cel puţin 105 zboruri erau menţionate ca anulate pe lista de plecări a aeroportului din Hong Kong. Contactat de France Presse, un purtător de cuvânt al aeroportului nu a furnizat motive pentru aceste anulări şi s-a limitat să declare că pasagerii trebuie să verifice dacă zborul lor este prevăzut sau nu pentru plecare. Haosul s-a abătut luni dimineaţă şi asupra metroului din Hong Kong, unul recunoscut pentru eficienţa sa.

Militanţii pentru democraţie au coborât în staţiile de metrou la o oră de vârf şi au menţinut în mod deliberat uşile vagoanelor deschise pentru a împiedica garniturile să plece, provocând cozi lungi şi uneori chiar acroşaje între pasagerii furioşi şi manifestanţi. Dacă unii dintre călătorii de la metrou au fost iritaţi de haosul creat de manifestanţi, alţii şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcare, după două luni de proteste. 

Comentarii

loading...