12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalHollywood-ul luptă împotriva descărcării ilegale de film

Hollywood-ul luptă împotriva descărcării ilegale de film

Studiourile de film de la Hollywood vor înainta un proces împotriva celui mai mare furnizor de servicii de internet din Regatul Unit, BT. Casele de producţie dezaprobă descărcarea ilegală de filme de pe internet şi îi cer furnizorului de servicii de internet să blocheze accesul la Newzbin şi alte site-uri care fac posibil acest lucru, relatează The Guardian.

Procesul care va începe marţi este prima încercare din Marea Britanie de blocare a traficului ilegal de filme. În cazul în care se va finaliza cu succes, mai multe companii producătoare de filme şi muzică se vor alătura studiourilor de la Hollywood în lupta împotriva furtului de pe internet.

Spyro Markensis, preşedintele studiourilor de film care au produs cel mai bun film al anului,”Discursul Regelui”, a declarat pentru The Guardian că există mai mult de 75 de versiuni diferite ale peliculei care circulă pe internet. “Supravieţuirea acestei afaceri depinde de veniturile pe care le încasăm. Cel mai recent film al nostru circulă pe internet fără ca noi să ne fi dat consimţământul. Nici noi nici producătorii nu avem nimic de câştigat din asta. Pierderile de capital nu ne ameninţă numai pe noi sau pe angajaţii noştri, ci şi viitoarele producţii de filme pentru că ni se reduce bugetul pe care îl putem investi. Deci întreaga industrie a filmului este în pericol. Este motivul pentru care susţinem acest demers împotriva traficului ilegal pe internet,” a adăugat Markensis, citat de The Guardian.

Lupta industriei de film împotriva site-ului Newzbin a început încă de anul trecut când, în urma unui proces, Newzbin a fost obigat să îşi retragă toate materialele piratate şi să plătească daune studiourilor. Cu toate astea, curând după decizia judecătorească a apărut o nouă variantă a site-ului administrată în Suedia care oferea aceleaşi servicii. Studiourile de producţie susţin că nu au altă variantă decât să înceapă un nou demers.

“Newzbin nu ţine cont de legile Regatului Unit. Este inacceptabil că site-ul continuă să încalce drepturile de autor şi comercializează în continuare când i-a fost clar interzis acest lucru”, spune Chris Marcich, preşedintele unei case de producţie de la Hollywood.

Separat au loc mai multe discuţii între ministrul culturii şi deţinătorii drepturilor de autor pentru a pune în vigoare un sistem care să blocheze traficul ilegal de date. Printre altele se doreşte anularea site-ului The Pirate Bay, una dintre cele mai accesate pagini web atunci cand vine vorba de descărcarea ilegală.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Puținele studii ale lui Piedone nu afectează activitatea de primar-gospodar: poți desena băncuțe și dacă știi să faci liniuțe și bastonașe

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți cârcotași au criticat studiile primarului sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu – Piedone, candidat pentru funcția de edil-șef. Gurile rele...
Ultima oră
Pe aceeași temă