25.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalHaos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

Haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht

După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre centru, CNN trăieşte acum momentul unui haos al demiterii unui CEO, Chris Licht, cel care, în urmă cu doar două zile, promisese solmen: „Voi face totul pentru a recâştiga încrederea angajaţilor mei”.

Totodată, el primise încrederea şefului Discovery, David Zaslav.

Chiar Zaslav a apărut în această dimineaţă la şedinţa editorială a reţelei de televiziune şi a anunţat plecarea lui Licht. „S-a dedicat din toată inima faţă de noi, dar, din mai multe motive, lucrurile nu au mers”, a explicat acesta ruptura, potrivit stiridinsurse.ro.

Este haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht, căutarea unui nou lider putând dura chiar și luni întregi

Căutarea unui nou lider pentru CNN ar putea dura luni. Între timp, reţeaua va fi condusă de un grup de manageri conduşi de David Leavy, care a fost numit director general în urmă cu doar câteva zile, pentru a pune ordine în redacţie. Leavy urma să-şi înceapă treaba abia pe 20 iunie, dar evenimentele s-au precipitat.

Mai mult decât rezultatele, soarta lui Licht a fost pecetluită de o serie de greşeli, estimează analiştii, pornind de la controversata întâlnire cu Donald Trump, fostul preşedinte al SUA.

CNN: Kiev infiltrează agenți de sabotaj în Rusia

Oficialii americani cred că aceşti agenţi pro-ucraineni din interiorul Rusiei au efectuat atacul cu drone care a vizat Kremlinul la începutul lunii mai, lansând drone din interiorul Rusiei, în loc să le manevreze din Ucraina spre Moscova, notează CNN, preluat de news.ro.

Nu este clar dacă alte atacuri cu drone efectuate în ultimele zile – inclusiv unul care a vizat un cartier rezidenţial din apropierea Moscovei şi un alt atac asupra unor rafinării de petrol din sudul Rusiei – au fost lansate tot din interiorul Rusiei sau au fost efectuate de această reţea de agenţi pro-ucraineni, notează CNN. Însă oficialii americani cred că Ucraina a dezvoltat celule de sabotaj în interiorul Rusiei, alcătuite din simpatizanţi pro-ucraineni şi din agenţi bine pregătiţi pentru acest tip de război. Se crede că Ucraina le-ar fi furnizat acestora drone de fabricaţie ucraineană. Doi oficiali americani au declarat pentru CNN că nu există nicio dovadă că vreunul dintre atacurile cu drone a fost efectuat cu drone furnizate de SUA, precizează CNN.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mai mulți americani și avioane la bazele militare din România

”Un detaşament al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari şi patru aeronave F-16...

Un contract de asfaltări în valoare de 220.000.000 de lei

Un eveniment șocant a avut loc în județul Vaslui, unde Dumitru Buzatu, șeful Consiliului Județean (CJ) Vaslui și membru al PSD, a fost...

România, lovită de un val de caniculă în prima zi de toamnă astronomică. Maxime de 36 de grade

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 36 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies