15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaHackerii au spart foarte multe site-uri ale companiilor rusești

Hackerii au spart foarte multe site-uri ale companiilor rusești

Eforturile de a perturba operațiunile site-urilor web ale companiilor din Rusia au crescut în martie, a anunțat vineri o firmă de securitate cibernetică, conform Reuters.

Entitățile guvernamentale ruse și companiile de stat au fost vizate de evenimentele din Ucraina, site-urile Kremlinului, transportatorul emblematic Aeroflot și principalul creditor Sberbank printre cei care au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces.

Rostelecom-Solar, filiala de securitate cibernetică a companiei de telecomunicații Rostelecom, a declarat vineri că a observat o activitate crescută pe forumurile hackerilor în perioada 22-23 februarie, cu atacuri în masă asupra resurselor de internet ale autorităților de stat începând cu 25 februarie.

„Ținta principală a atacatorilor continuă să fie resursele guvernamentale”, a spus Rostelecom-Solar într-un comunicat, menționând aproximativ 1.700 de atacuri DDoS împotriva unui portal guvernamental doar în ultimele trei zile.

Întreprinderile au devenit și ele o țintă, în special sectorul bancar, care a fost, de asemenea, aspru sancționat de puterile occidentale.

„Specialiștii Rostelecom-Solar au observat o creștere semnificativă a atacurilor DDoS pe segmentul comercial: aici au fost înregistrate peste 1.100 de astfel de atacuri în perioada 1-10 martie, ceea ce a depășit deja cifrele care s-au înregistrat în luna februarie”, a spus Rostelecom-Solar.

Au fost înregistrate peste 450 de atacuri împotriva băncilor, de peste patru ori mai mult decât cifra din februarie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă