Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul italian va retrage licenţa operatorului autostrăzii

Guvernul italian a lansat vineri oficial procedura de revocare a licenţei private de operare pentru autostrada care includea viaductul prăbuşit de la Genova, relatează DPA.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 23:10

Guvernul italian a lansat vineri oficial procedura de revocare a licenţei private de operare pentru autostrada care includea viaductul prăbuşit de la Genova, relatează DPA.

Operatorul Autostrade per l'Italia este responsabil pentru "grava tragedie provocată de prăbuşirea podului", a scris prim-ministrul Giuseppe Conte pe contul său de Facebook.

Oraşul Benevento din sudul Italiei a închis vineri pentru traficul rutier unul dintre podurile sale, pe motiv că era conceput de acelaşi om care a realizat proiectul viaductului prăbuşit de la Genova, relatează DPA.

Decizia preventivă va provoca "probleme de congestionare şi sacrificii şi îmi pare rău pentru acest lucru", a scris pe Facebook primarul Clemente Mastella.

"Dar siguranţa cetăţenilor de la Benevento şi nu numai este pentru mine şi administraţia mea o preocupare primordială şi care nu admite compromisuri", a adăugat Mastella.

Podul nu se va redeschide până când un comitet tehnic format din experţi universitari şi ai agenţiei pentru autostrăzi vor da un "răspuns definitiv" privind soliditatea sa, a precizat primarul.

Podul San Nicola din Benevento datează din anii 1950 şi a fost proiectat de Riccardo Morandi, un inginer italian care după război a construit mai multe poduri în Italia şi în străinătatea.

Lucrările sale au început să fie evaluate după prăbuşirea, marţi, a unuia dintre podurile proiectate de el, la Genova. În urma prăbuşirii podului au murit 38 de persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Şi alte oraşe au promis verificări ale podurilor proiectate de Morandi. Acestea sunt prezente în Florenţa, Roma, Agrigento (Sicilia) şi nu numai.

Joi, primăria din Roma a anunţat alocarea a 2 milioane de euro pentru lucrări de mentenanţă la un pod proiectat de Morandi care face parte dintr-o autostradă ce se îndreaptă spre principalul aeroport al ţării.

Comentarii

loading...