17.4 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalGrevă în Grecia. Curse aeriene anulate joi

Grevă în Grecia. Curse aeriene anulate joi

Zborurile cu avionul spre şi dinspre aeroporturile din Grecia vor fi paralizate joi, când controlorii de trafic aerian şi angajaţii din sectorul aviaţiei civile se vor alătura unei greve naţionale de 24 de ore, în semn de protest faţă de accidentul de tren din seara zilei de 28 februarie, cel mai grav din această ţară, transmite Reuters.

Greva generală, declanşată de cele mai mari sindicate din sectorul public şi privat din Grecia, este ultimul dintr-o serie de proteste faţă de Guvernul conservator şi o clasă politică ce a ignorat, în mod repetat, apelurile sindicatelor cu privire la măsuri de siguranţă.

În ziua de 16 martie, toate zborurile cu avionul vor fi oprite între ora locală 12:01 a.m. şi miezul nopţii (10:01 GMT – 22:00 GMT) urmând să fie efectuate doar zborurile de survolare, zborurile de urgenţă precum şi zborurile de căutare şi salvare, a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile din Grecia.

Companiile aeriene Aegean Airlines şi Olympic Air au anunţat că au fost nevoite să anuleze toate zborurile pe rute interne şi internaţionale programate pentru ziua de joi. În total, sute de zboruri ar urma să fie afectate joi pe cele aproximativ 40 de aeroporturi din Grecia.

De asemenea, navele vor rămâne la chei în porturile din Grecia din cauza grevei.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Acţiunile Apple au atins un nivel record al ultimelor 17 luni. Capitalizarea de piață a companiei, aproape de 3.000 de miliarde dolari

Acţiunile Apple au atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele 17 luni, înaintea unei conferinţe anuale pentru dezvoltatorii de software, deşi valoarea lor...

SUA avertizează China în privința manevrelor militare riscante: „Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”

Casa Albă avertizează că manevrele militare ale Chinei, considerate drept agresive de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniţi, după ce...
00:01:02

Macron marchează 1.000 de ani de la ridicarea monumentului de la Mont Saint-Michel

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că monumentul de la Mont Saint-Michel este „inima” istoriei Franței, în timpul vizitei sale de luni (5 iunie),...
Ultima oră
Pe aceeași temă