20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalGrecia cumpără fregate din Franța

Grecia cumpără fregate din Franța

Grecia cumpără fregate din Franța deși are o ofertă asemănătoare din Statele Unite. Contractul este în valoare de circa trei miliarde de euro și se referă la trei nave de luptă. ele vor fi livrate Forțelor Navale elene în anii 2025 și 2026.

Vasele vor fi produse în Franța de compania Naval Group. După cum se știe, aceasta este firma care a câștigat licitația pentru a livra României patru nave militare. Navele destinate României vor fi corvete multifuncționale – mai mici decât fregatele.

Grecia cumpără fregate de la francezi deși are o ofertă și de la americani

Contractul militar dintre Grecia și Franța a fost semnat la Paris, în luna septembrie 2021. Din partea Franței a semnat președintele Emmanuel Macron iar pentru Grecia a semnat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă