1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeInternaționalGermania: Peste 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze

Germania: Peste 40% dintre germani vor ca Angela Merkel să demisioneze

Conform sondajului YouGov, 43% dintre respondenţi au afirmat că Angela Merkel ar trebui să lase locul unui succesor, iar un procent similar de 42% au fost de părere că ar trebui să rămână în funcţie. Restul de 15% nu au răspuns.

Angela Merkel a acceptat termenul de două săptămâni, până după summitul Uniunii Europene din 28-29 iunie, dat de intransigentul ministru de interne Horst Seehofer, pentru a găsi o soluţie la nivel european la problema migranţilor, în caz contrar responsabilul bavarez declarându-se pregătit să-i ‘respingă imediat’ pe cei care ajung la frontierele germane via alte state europene.

Cancelarul afirmă că astfel de decizii unilaterale ar crea blocaje, provocând tensiuni cu statele vecine Germaniei şi subminând solidaritatea europeană.

Criza a condus la speculaţii privind ruperea blocului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) – Uniunea Creştin Socială (CSU), ceea ce ar însemna pierderea majorităţii guvernamentale de către cancelar şi, posibil, alegeri anticipate.

Sondajul YouGov a arătat că 32% dintre intervievaţi cred că disputa ar putea duce la căderea guvernului Merkel, format din CDU, CSU şi SPD (Partidul Social-Democrat).

În jur de 31% dintre respondenţi au fost de părere că actuala coaliţie de guvernare va rezista până la viitoarele alegeri din 2021.

Sondajul YouGov a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.053 de persoane, în intervalul 19-21 iunie.

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă