20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalGermania: Ministrul economiei apără decizia țării sale de a nu interveni în...

Germania: Ministrul economiei apără decizia țării sale de a nu interveni în Siria

”Faptul că nu executăm noi înşişi lovituri aeriene nu înseamnă că ‘stăm deoparte’. Suntem solidari cu Occidentul, dar am efectuat misiuni diferite, de exemplu antrenarea forţelor (kurzilor) peshmerga”, a declarat Altmaier pentru Bild.

Angela Merkel a afirmat sâmbătă că susţine loviturile aeriene efectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei, acţiuni considerate ‘necesare şi adecvate’.

Loviturile aeriene au fost lansate ca răspuns la un presupus atac cu arme chimice efectuat la 7 aprilie de forţele regimului sirian în apropierea capitalei Damasc. Siria şi Rusia au negat constant că ar fi avut loc un astfel de atac.

Bombardamentele forţelor occidentale au vizat programul sirian de dezvoltare a arsenalului chimic.

La finalul săptămânii trecute, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a evocat căutarea unui ‘alt format’ al discuţiilor privind criza siriană, în contextul blocajului existent la ONU în acest dosar.

Consiliul de Securitate al ONU a înregistrat doar progrese limitate legate de soluţionarea crizei din Siria, în special din cauza opoziţiei Rusiei, aliat important al guvernului de la Damasc, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă