Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Germania adoptă o lege ce limitează reîntregirea familială pentru refugiați

Deputaţii germani au adoptat joi o lege ce restrânge dreptul de reîntregire familială pentru refugiaţi, aceasta fiind o condiţie pentru a face posibil un guvern de coaliţie între conservatori şi social-democraţi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.02.2018 - 15:46

Adoptat cu 376 de voturi pentru şi 298 împotrivă, textul prelungeşte până la 31 iulie un moratoriu în vigoare de la începutul lui 2016 cu privire la reîntregirea familială pentru refugiaţii numiţi 'subsidiari'.

În această categorie sunt incluse sute de mii de persoane, cu un statut de protecţie temporar şi în special sirieni ce fug din calea războiului, explică agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Începând cu 1 august, 1.000 de persoane vor fi autorizate în fiecare lună să imigreze în Germania în cadrul reîntregirii familiale, cotă ce nu include 'cazurile de urgenţă'.

Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a susţinut joi, în parlamentul federal, planurile Berlinului de a restricţiona reîntregirile familiilor de refugiaţi care trăiesc pe teritoriul german.

'La finalul unei dezbateri dificile, avem nevoie de rezultate, pentru că este vorba de fiinţe umane. Iar rezultatul nostru, compromisul nostru este în acelaşi timp plin de umanitate şi responsabilitate, integrare şi limitare, dar şi de generozitate şi realism', a declarat De Maiziere în faţa parlamentarilor germani.

'Unii idealişti cred că reglementarea este prea strictă. Da, acesta este un compromis', a declarat De Maiziere, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a lui Angela Merkel.

El a recunoscut totodată că CDU-CSU şi SPD au stabilit priorităţi diferite în gestionarea problemei privind reîntregirile familiale. Conservatorii Angelei Merkel cereau la început o îngheţare totală a reîntregirilor familiale, în timp ce social-democraţii doreau o mare generozitate.

'Trebuie să fim pregătiţi să acceptăm compromisul', a mai spus Thomas de Maiziere.

Însă acest compromis ridică un obstacol important în negocierile pentru formarea unui guvern de coaliţie sub conducerea Angelei Merkel, la peste patru luni după legislativele care au lăsat Germania fără o majoritate evidentă.

Legea trebuie să fie votată şi de Bundesrat, camera superioară a Parlamentului, însă este vorba de o formalitate.

La rândul său, partidul de extremă dreapta AfD, care a avut parte de o intrare istorică şi răsunătoare în camera deputaţilor după alegerile din 24 septembrie, a criticat textul adoptat joi.

'Considerăm că reîntregirea familială nu trebuie să aibă loc în ţara noastră, ci în zone protejate, în Siria (de exemplu) care este în mare parte pacificată', a declarat deputatul Christian Wirth, denunţând un proiect european de 'înlocuire' a populaţiei continentului prin migranţi arabi şi africani.

Comentarii