Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: 100 de ani de la apariţia curentului Bauhaus

Germania marchează împlinirea a 100 de ani de la apariţia curentului Bauhaus prin deschiderea unui nou muzeu dedicat uneia dintre cele mai importante şcoli din istoria designului şi arhitecturii, conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2019 - 19:15

Cancelarul Angela Merkel va prezida evenimentul de inaugurare a structurii din sticlă, organizat duminică în oraşului Dessau, situat în estul ţării.

Sute de evenimente au fost organizate în Germania pentru a celebra 100 de ani de la înfiinţarea Bauhaus, curent care a apărut în 1919, în Weimar, localitate în care a fost inaugurat un alt muzeu Bauhaus, în luna aprilie.

Şcoala Bauhaus a fost închisă de Hitler, în 1933, după ce naziştii au etichetat mişcarea drept ''artă degenerată''.

Întins pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, muzeul din Dessau va găzdui una dintre cele mai mari colecţii Bauhaus din lume.

''Vrem să prezentăm vizitatorilor istoria într-un mod diferit, nu doar cronologic", a declarat curatorul muzeului din Dessau, Regina Bittner.

Muzeul va înfăţişa curentul Bauhaus sub forma unei şcoli şi chiar a unei comunităţi utopice.

Bauhaus s-a mutat de la Weimar la Dessau în 1925, înainte de a ajunge în Berlin. Muzeul Bauhaus din Berlin este în prezent în renovare.

Comentarii

loading...