18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalGeneva impune noi restricții

Geneva impune noi restricții

Baruri, restaurantele şi magazine neesenţiale se închid, iar masca devine obligatorie în toate facilitățile asociației teleschiurilor pentru sezonul de iarnă viitor, inclusiv în cele fără cabine.

Guvernul cantonului Geneva a avertizat că regiunea se confruntă cu “o înrăutăţire severă a situaţiei” şi a declarat “starea de necesitate”.

Guvernul local le-a cerut locuitorilor să nu-şi părăsească locuinţele decât în caz de strictă necesitate, dar nu a decretat totuşi o interdicţie oficială de circulaţie.

Regiunea de jumătate de milion de locuitori se află astfel în aceeaşi situaţie de semi-izolare ca în primăvară, cu diferenţa că şcolile vor rămâne deschise.

Autorităţile justifică aceste măsuri printr-o creştere bruscă a cazurilor la nivel local – peste 1.000 de contaminări zilnice în ultimele zile – şi a spitalizărilor pacienţilor cu COVID-19 la Geneva.

Duminică, spitalele universitare din oraş aveau 474 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 56 în terapie intensivă, faţă de 78 de spitalizaţi, dintre care 13 la terapie intensivă, în urmă cu două săptămâni. În aceste condiții, saturația sistemului medical este iminentă, susțin autoritățile. 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă