15.4 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăInternaționalGeneva impune noi restricții

Geneva impune noi restricții

Baruri, restaurantele şi magazine neesenţiale se închid, iar masca devine obligatorie în toate facilitățile asociației teleschiurilor pentru sezonul de iarnă viitor, inclusiv în cele fără cabine.

Guvernul cantonului Geneva a avertizat că regiunea se confruntă cu „o înrăutăţire severă a situaţiei” şi a declarat „starea de necesitate”.

Guvernul local le-a cerut locuitorilor să nu-şi părăsească locuinţele decât în caz de strictă necesitate, dar nu a decretat totuşi o interdicţie oficială de circulaţie.

Regiunea de jumătate de milion de locuitori se află astfel în aceeaşi situaţie de semi-izolare ca în primăvară, cu diferenţa că şcolile vor rămâne deschise.

Autorităţile justifică aceste măsuri printr-o creştere bruscă a cazurilor la nivel local – peste 1.000 de contaminări zilnice în ultimele zile – şi a spitalizărilor pacienţilor cu COVID-19 la Geneva.

Duminică, spitalele universitare din oraş aveau 474 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 56 în terapie intensivă, faţă de 78 de spitalizaţi, dintre care 13 la terapie intensivă, în urmă cu două săptămâni. În aceste condiții, saturația sistemului medical este iminentă, susțin autoritățile. 

Cele mai citite

Shakira va fi judecată în Spania pentru o presupusă fraudă fiscală de 13 milioane de lire sterline

Solista hit-ului "Hips Don't Lie", Shakira, a susținut că nu locuia în Spania la momentul presupusei fraude și a negat orice abatere de la...

Au apărut primele rezultate parțiale unde s-au ținut referendumuri în Ucraina

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA Novosti afirmă că primele rezultate parţiale din cele patru părţi unde au avut loc referendumuri în Ucraina...

STUDIU: 1 di 5 tineri își dorește să devină celebru

Într-o perioadă dominată de instabilitate, lipsa motivației (64%), oboseala (50%) și stările emoționale fluctuante (46%) sunt principalele provocări cu care se confruntă tinerii, după...
Ultima oră
Pe aceeași temă