8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalFrattini: Ar fi greşit ca UE să pedepsească Marea Britanie pentru Brexit

Frattini: Ar fi greşit ca UE să pedepsească Marea Britanie pentru Brexit

În acelaşi timp, o situaţie de “no deal” – plecarea Regatului Unit din UE fără un acord rezultat în urma negocierilor cu Bruxelles – nu ar fi bună pentru Marea Britanie, a atras atenţia Frattini, care a făcut apel în acest context la “mai mult leadership” din partea UE.

Este nevoie de mai mult leadership pentru a explica celorlalte ţări europene că trebuie evitată cu orice preţ repetarea situaţiei şi ca alte state să opteze la rândul lor pentru ieşire, potrivit fostului şef al diplomaţiei italiene.

Frattini a făcut totodată apel ca Europa să profite de Brexit pentru a deveni un protagonist real pe scena globală, în condiţiile în care prezenţa Marii Britanii s-a dovedit a fi un obstacol în anumite domenii, menţionând în acest sens politica de securitate şi apărare comună.

Este de dorit un acord prin care Uniunea Europeană să poată păstra o relaţie apropiată cu Marea Britanie şi în egală măsură şi pentru aceasta din urmă este bine să nu-şi piardă legăturile cu blocul comunitar, a recomandat fostul ministru italian de externe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă