27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalFranța interzice ambalajele din plastic pentru fructe și legume

Franța interzice ambalajele din plastic pentru fructe și legume

Guvernul a publicat o listă

Autoritățile franceze au anunțat că vor interzice ambalarea din plastic pentru aproape toate fructele și legumele începând cu ianuarie 2022. Decizia vine pentru a reduce deșeurile din plastic, a declarat luni ministerul mediului.

guvernul a publicat o listă cu aproximativ 30 de fructe și legume care vor trebui vândute fără ambalaje din plastic începând cu 1 ianuarie, legea fiind implementată din februarie 2020. Pe listă se regăsesc prazul, vinetele și roșiile rotunde, precum și merele, bananele și portocalele.

“Folosim o cantitate scandaloasă de plastic de unică folosință în viața noastră de zi cu zi. Legea economiei circulare vizează reducerea utilizării plasticului aruncat și creșterea substituției acestuia cu alte materiale sau ambalaje reutilizabile și reciclabile”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Momentan, aprocimativ 37% din ructe și legume sunt vândute cu ambalaje și se așteaptă ca măsura să prevină mai mult de un miliard de articole inutile de ambalare din plastic pe an.

Pe de altă parte, președintele federației franceze a vânzătorilor de fructe, Francois Roch, a susținut că trecerea la carton va fi dificilă într-un timp atât de scurt. Interzicerea ambalării face parte dintr-un program guvernamental de mai mulți ani pentru eliminarea treptată a plasticului.

În 2021, Frabța a interzis folosirea tacâmurilor din plastic, precum și a cutiilor din polistiren. Ambalajele din plastic vor fi interzise până la sfârșitul lunii iunie 2023 pentru roșiile cherry, fasole verde și piersici, iar până la sfârșitul anului 2024 pentru andive, sparanghel, ciuperci, unele salate și ierburi, precum și cireșe.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă