8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul ambasador al Ucrainei în România este acum responsabil cu problema Transnistriei

Fostul ambasador al Ucrainei în România este acum responsabil cu problema Transnistriei

Fostul însărcinat cu afaceri (ambasador) al Ucrainei în România, Paun Rahovei, este acum ambasador cu misiuni speciale al Ucrainei, responsabil cu chestiunea Transnistriei.

Această informație apare într-un anunț transmis de un înalt oficial al Republicii Moldova. “Astăzi am avut o întrevedere de lucru cu dl Paun Rohovei, ambasador cu misiuni speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean”, a anunțat, la data de 11 septembrie 2023, Oleg Serebrian, vicepremier pentru Reintegrare al Republicii Moldova, într-un mesaj postat pe internet.

“În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre dinamica dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, activitatea Comisiei mixte-interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice, precum și despre situația regională curentă. A fost efectuat un schimb de viziuni cu privire la perspectivele de avansare în procesul de reglementare transnistreană”, a precizat Guvernul Republicii Moldova.

Oleg Serebrian este și co-președinte al Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice.

Diplomatul Paun Rohovei a lucrat la Ambasada Ucrainei în România. În perioada anilor 2020 – 2022, Rohovei a fost însărcinat cu afaceri al Ucrainei în România.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă