Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fondatorul Tesla, în mijlocul unui scandal mediatic

Miliardarul Elon Musk s-a folosit de social media pentru a-l numi ''pedofil'' pe un scafandru britanic care a contribuit la salvarea din peştera inundată din Thailanda a grupului de 12 fotbalişti minori şi a antrenorului lor, relatează luni DPA.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2018 - 12:12

Speologul britanic a declarat pentru AFP că ar putea depune plângere împotriva lui Elon Musk. Musk l-a numit pe scafandru "pedo guy", o prescurtare a termenului de pedofil, şi postarea a făcut parte dintr-o serie de mesaje publicate duminică de miliardar şi care ulterior au fost şterse, după ce Vern Unsworth a spus cu o zi înainte că oferta miliardarului de a contribui cu un submarin la operaţiunea de salvare a fost motivată de dorinţa de a-şi face publicitate.

"Poate să-şi bage submarinul unde-l doare mai tare", a declarat Vern Unsworth într-un interviu pentru CNN.

"Nu avea nicio şansă să ne fie de ajutor. Musk habar nu avea cum stăteau lucrurile la faţa locului şi cum arătau pasajele inundate. Submarinul are aproape 1,7 metri lungime, este construit dintr-un material rigid şi nu avea cum să depăşească obstacolele şi să treacă prin numeroasele coturi ale pasajului. Nu avea cum să înainteze mai mult de 50 de metri în peşteră... a fost doar o încercare de a-şi face publicitate", a adăugat el.

În replică, Musk a pus sub semnul întrebării implicarea lui Unsworth în operaţiunea de salvare, descriindu-l drept "un expat britanic suspect care trăieşte în Thailanda".

Elon Musk a spus că va dovedi că submarinul său putea fi utilizat în misiunea de salvare trimiţându-l în peşteră. "Îmi pare rău tipule pedofil, dar chiar m-ai provocat", a postat pe Twitter omul de afaceri în vârstă de 47 de ani.

Întrebat de un utilizator de Twitter despre acuzaţia formulată la adresa lui Unsworth, Musk a răspuns: "Pun pariu un dolar semnat că este adevărat".

Tweeturile şterse ale lui Musk au fost obţinute de site-ul de ştiri specializat în tehnologie Gizmodo.

Într-o declaraţie pentru AFP, Unsworth a spus că nu a văzut tweet-urile şi că doar a auzit vorbindu-se despre ele. Întrebat dacă îl va acţiona în instanţă pe Musk, el a răspuns: "Dacă este ceea ce cred eu, da".

Speologul a adăugat că va lua o decizie când se va întoarce în această săptămână în Marea Britanie. Afacerea "nu este încă terminată", a avertizat el, potrivit AFP.

O echipă de experţi în scufundări i-a salvat pe cei 12 băieţi şi pe antrenorul lor săptămâna trecută, după ce fuseseră blocaţi în peşteră de la 23 iunie.

Salvatorii au trebuit să traverseze pasaje foarte înguste şi complet inundate, pentru a ajunge la copii şi pentru a-i scoate din peşteră. Copiii se află în prezent la spitalul din Chiang Rai şi urmează să fie externaţi săptămâna viitoare.

Comentarii

loading...