2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeInternaționalFinlanda susține că Turcia i-a aprobat intrarea în NATO

Finlanda susține că Turcia i-a aprobat intrarea în NATO

Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, a anunțat că Turcia i-a aprobat Finlandei intrarea în NATO.

Această informație a fost transmisă, la data de 15 martie 2023, printr-un comunicat de presă al șefului statului finlandez. Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, va face o vizită în Turcia la data de 17 martie. Cu acel prilej, se presupune că președintele Turciei, Recep Erdogan, va face și el un anunț privind acceptarea cererii Finlandei de a intra în Alianța Atlantică.

În anul 2022, imediat după ce Rusia a atacat Ucraina, două țări nordice, Suedia și Finlanda au depus cereri de aderare la NATO. Pentru intrarea unei țări în NATO este necesar acordul tuturor membrilor Alianței. Pentru ambele țări, Turcia inițial s-a opus, motivând că Suedia și Finlanda oferă adăpost unor persoane pe care Turcia le consideră teroriști. Acum, se pare că Turcia se mai opune doar aderării Suediei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți, numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă