12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilipine: Aproape 60.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele

Filipine: Aproape 60.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele

Peste un milion de persoane au fost afectate de inundaţii, nivelul apei atingând 180 de centimetri în anumite zone metropolitane din Manila, potrivit agenţiei.

Mai mult de 33.000 de rezidenţi din capitală au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele începând cu ziua de sâmbătă, iar 26.000 de persoane au fost strămutate în zece provincii din norul ţării, a adăugat instituţia.

Victimele includ un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 61 de ani care s-au înecat în apele crescute din oraşele Quezon şi Marikina, acesta din urmă fiind cel mai grav afectat.

Un bărbat de 50 de ani a căzut într-un râu şi a fost luat de curenţii puternici în Quezon City.

Cursurile şcolare şi activitatea instituţiilor guvernamentale au fost suspendate în regiunile afectate.

Administraţia pentru meteorologie a anunţat că două furtuni tropicale, Leepi şi Yagi, localizate în largul nordului Filipinelor, sporesc forţa musonului din sud-vest care provoacă precipitaţiile abundente.

Potrivit estimărilor, vremea rea va mai dura până la mijlocul săptămânii, iar oficialii din departamentele pentru situaţii de urgenţă au îndemnat locuitorii să rămână vigilenţi la pericolele inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Filipine este afectat, în medie, în fiecare an de un număr de 20 de cicloane care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Haiyan, un taifun puternic care a lovit ţara în noiembrie 2013, a provocat moartea a peste 6.300 de persoane, iar 4 milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă