Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filipine: Aproape 60.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele

Trei persoane au decedat şi aproape 60.000 au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele din cauza inundaţiilor extinse care au afectat capitala Filipinelor şi provinciile din nord în timpul weekendului, a informat luni agenţia pentru răspuns la dezastre, potrivit DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2018 - 09:27

Peste un milion de persoane au fost afectate de inundaţii, nivelul apei atingând 180 de centimetri în anumite zone metropolitane din Manila, potrivit agenţiei.

Mai mult de 33.000 de rezidenţi din capitală au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele începând cu ziua de sâmbătă, iar 26.000 de persoane au fost strămutate în zece provincii din norul ţării, a adăugat instituţia.

Victimele includ un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 61 de ani care s-au înecat în apele crescute din oraşele Quezon şi Marikina, acesta din urmă fiind cel mai grav afectat.

Un bărbat de 50 de ani a căzut într-un râu şi a fost luat de curenţii puternici în Quezon City.

Cursurile şcolare şi activitatea instituţiilor guvernamentale au fost suspendate în regiunile afectate.

Administraţia pentru meteorologie a anunţat că două furtuni tropicale, Leepi şi Yagi, localizate în largul nordului Filipinelor, sporesc forţa musonului din sud-vest care provoacă precipitaţiile abundente.

Potrivit estimărilor, vremea rea va mai dura până la mijlocul săptămânii, iar oficialii din departamentele pentru situaţii de urgenţă au îndemnat locuitorii să rămână vigilenţi la pericolele inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Filipine este afectat, în medie, în fiecare an de un număr de 20 de cicloane care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Haiyan, un taifun puternic care a lovit ţara în noiembrie 2013, a provocat moartea a peste 6.300 de persoane, iar 4 milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Comentarii

loading...