21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăInternaționalCentenarul Dinu Lipatti. Elitele muzicii clasice mondiale, invitate la Brașov, în cadrul...

Centenarul Dinu Lipatti. Elitele muzicii clasice mondiale, invitate la Brașov, în cadrul Festivalului Internațional „Musica Kronstadt 2017″

În perioada 2-9 august, evenimentul aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la Berliner Filarmoniker, Filarmonica George Enescu, SWR Stuttgart, Operă din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg și Landeskapelle Eisenach. 

Muzicienii consacrați se vor alătura participanților Academiei „Musica Kronstadt 2017” cu o agendă de 15 concerte extrem de variate. Academia oferă participanților peste 500 de cursuri de măiestrie pentru disciplinele oboi, clarinet, fagot, corn, jazz, improvizație, compoziție, muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, tehnică scenică și corepetiție. 

Anul acesta, aproximativ 75 de cursanți, un record național pentru o Academie specializată pe segmentul instrumentelor de suflat, vin la Brașov să aprofundeze tehnici noi-interpretative, fiind îndrumați de personalități ale muzicii clasice de la orchestrele de prestigiu mai sus menționate. 

Cursanții provin din Canada, Luxemburg, Spania, Franța, Serbia, Republica Moldova și România. 

Unicitatea în România a acestui proiect prin care orașul Brașov devine timp de 8 zile centrul concertistic și academic la nivel global constă tocmai în structura proiectului educațional Academia „Musica Kronstadt 2017“, dedicat tinerilor muzicieni români și nu numai. „Suntem singurul proiect educațional-cultural din municipiul Brașov câștigător al locului 5, cu 93, 83 de puncte, în cadrul concursului de proiecte cofinanțate de Administrația Fondului Cultural Național. La acest concurs au participat aproximatix 130 de proiecte culturale. Mulțumim A.F.C.N. pentru recunoașterea la nivel național a proiectului educațional-cultural non-profit www.academyofmusic.eu. De asemenea, mulțumim Institutului Cultural Român pentru realul sprijin acordat pentru ca acest proiect unic să poată avea loc”, a declarat Ludovic Armîn Cora, fondatorul proiectului. 

Expoziție de oboaie 

– Premierele naționale și internaționale ale Academiei „Musica Kronsontadt 2017“ pentru acest an sunt: 
– Un concurs de interpretare artistică în urma căruia membrii juriului Academiei și Festivalului Internațional “Musica Kronstadt 2017” vor decerna premii în valoare de 4.500 RON unui număr de 9 cursanți. 
– Vor participa directorul executiv al KeeGee Reeds, cel mai mare producător mondial de accesorii pentru instrumentele de suflat oboi și fagot, și directorul executiv Balu Music SUA, cel mai mare producător de surdine din lume pentru instrumentele de alamă. 
– Vasile Pintea, muzician și inventator român stabilit în Germania, va prezenta la Brașov în premieră mondială, un muștiuc, accesoriu al instrumentului corn, invenție brevetată în Germania. Acest accesoriu este testat cu succes de către partida de corn a NDR Philharmonie Hamburg, Germania. 
– Stephan Leitzinger, celebru constructor de fagot, va fi prezent cu un stand de instrumente de solistică. 
– Grupul Buffet&Crampon va fi reprezentat de către firma Aperto București, mai precis de către domnul Dan Avramovici, cu un stand de instrumente. Noul model de clarinet Buffet Crampon Legende va fi prezentat cu această ocazie la Brașov. Clarinetul a fost lansat în urmă cu câteva săptămâni la nivel mondial; un adevărat privilegiu pentru orașul Brașov această prezentare. 

 – Michael Britton, CEO Howarth of London, celebru constructor de oboaie, va fi prezent pentru a 3-a oară la Brașov cu o expoziție de instrumente. 
 – Firma Marigaux Paris, celmai mare producător de oboaie din lume, va fi prezentă și ea cu un stand de instrumente de solistică. 

Festivalul „Musica Kronstadt 2017” este singurul festival internațional pe profilul instrumentelor de suflat care reușește să transmită pentru prima dată în România și la nivel global toate concertele, grație sistemului streaming prin site-ul www.academyofmusic.eu. Toate aceste concerte pot fi vizionate gratuit.  

 

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă