12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalFestivalul „George Enescu", la start

Festivalul „George Enescu”, la start

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” începe astăzi nu doar cu bilet, ci şi gratuit la TV, radio, iar de mâine în Piaţa Festivalului, situată lângă Ateneul Român, special amenajată pentru eveniment cu flori şi terase elegante.

Fie că sunt din ţară ori din străinătate, iubitorii muzicii clasice care din varii motive nu pot ocupa un loc la Sala Palatului, Sala Radio, Ateneul Român, Opera Naţională Bucureşti, TNB sau Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti sunt invitaţi de mâine (fără plată) în Piaţa Festivalului „George Enescu”. Acolo, până pe 18 septembrie, vor avea exista nu doar concerte şi recitaluri, ci şi proiecţii de filme sau opere de pe marile scene ale lumii.

Printre capetele de afiş ale acestui weekend sunt cei de la Trio Strad, care, în frunte cu Alexandru Tomescu, oferă o muzică de calitate, duminică, de la ora 20.00.

Televiziunea Română dedică anul acesta 20.000 de minute marelui eveniment, pe toate posturile sale urmând să existe transmisiuni live şi înregistrări. În această seară, telespectatorii vor putea urmări în direct de la Sala Mare a Palatului deschiderea oficială a festivalului – concertul susţinut de Filarmonica din Haga/Residentie Orkest. Prima parte a concertului de deschidere va fi transmisă pe TVR 1, TVR Cultural, TVR International şi TVR HD, partea a doua putând fi urmărită pe TVR Cultural şi pe TVR HD.

Radioul nu se lasă mai prejos. Radio România şi-a asumat misiunea de a urmări minuţios agenda festivalului şi chiar de a înregistra în totalitate Concursul „George Enescu”(3-10 septembrie), a cărui gală va fi transmisă în direct pe 11 septembrie şi Seminarul internaţional de Muzicologie „George Enescu” (8-11 septembrie). 

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă