19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalFestivalul de film IPIFF începe miercuri în Constanţa şi Mamaia

Festivalul de film IPIFF începe miercuri în Constanţa şi Mamaia

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF) debutează miercuri, în Constanţa şi Mamaia, potrivit NewsIn.

Gala de deschidere este programată pentru ora 19, la Teatrul Naţional Constanţa, când va fi prezentat spectacolul “…Before «The end» After…”, în regia şi coregrafia lui Tunde Baczo, realizat de studenţi ai UNATC.

De la ora 20.15 va avea loc deschiderea oficială în prezenţa organizatorilor şi partenerilor IPIFF5. În ultima parte a galei, de la ora 20.45, va fi proiectat, în premieră oficială, filmul „Mănuşi Roşii”, produs şi regizat de Radu Gabrea. Din distribuţie fac parte Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş, Andi Vasluianu, Mircea Rusu, Dan Aştilean, Ion Grosu, Victoria Cociaş.

Pe parcursul festivalului vor rula şi producţii autohtone care au avut premiera între iulie 2009 şi iulie 2010, iar printre acestea regăsim filme ca „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Websitestory”, „Kapitalism, reţeta noastră secretă”, „ Caravana cinematografică”, „Felicia, înainte de toate”.

Ediţia a cincea a IPIFF are loc între 30 iunie – 4 iulie 2010. Timp de cinci zile profesionişti, studenţi şi cinefili se vor bucura de filme, premii, un concurs – ofertă de coproducţie de film de lung metraj digital, în valoare de 100.000 euro în servicii, workshopuri şi evenimente speciale.

Organizatorul festivalului este Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Patronatul Societăţilor Producătoare din Cinematografie şi Televiziune – UPFAR/PSPCT în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Fundaţia Fantasio, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă