0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalFermierii greci protestează împotriva costurilor combustibilului pe fondul crizei din Ucraina

Fermierii greci protestează împotriva costurilor combustibilului pe fondul crizei din Ucraina

Sute dintre fermierii greci din toată țara, unii conducând tractoare, au sosit vineri la Atena, cerând mai multe reduceri de taxe și subvenții pentru a combate prețurile ridicate ale combustibilului și îngrășămintelor, care au crescut vertiginos de la invazia Rusiei în Ucraina.

 Blocând traficul pe străzile capitalei cu tractoarele lor și fluturând steaguri negre, fermierii țineau pancarte pe care scria „reducerea costurilor de producție”, conform Reuters.

Fermierii, care au organizat săptămâni de proteste pentru prețurile ridicate la energie la începutul acestui an, spun că aceste costuri sunt atât de mari încât vor fi forțați să producă mai puțin, ceea ce va duce la creșterea prețurilor pentru consumatori.

Fermierii greci s-au ridicat împotriva costurilor ridicate ale combustibilului, deși guvernul a cheltuit 3,7 miliarde euro pentru a atenua acest șoc

Guvernul a cheltuit până acum aproximativ 3,7 miliarde de euro (4,08 miliarde de dolari) din septembrie pentru a atenua nemulțumirea cauzată de creșterea costurilor cu energia și combustibilul pentru fermieri, gospodării și întreprinderi.

S-a redus taxa pe vânzări la îngrășăminte cu 46% până la 13% și, joi, s-a anunțat că va fi redusă la 6%. De asemenea, s-a anunțat o reducere a taxelor pe combustibilul pentru vehiculele agricole și alte subvenții pentru facturile de energie.

Fermierii spun că măsurile nu merg suficient de departe și totul a devenit prea scump, de la combustibil la hrana animalelor.

„Situația a devenit insuportabilă”, a spus un alt fermier, Diamanto Kritikou.

„Nu ne putem lucra câmpurile, nu putem cultiva, nu putem pune gaz în vehiculele noastre și (nu putem cumpăra) semințe, îngrășăminte… va fi o problemă cu aprovizionarea cu alimente în țară. ,” ea a spus.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă