12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalFermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Fermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Fermierii acuză brokerul că nu i-a plătit pentru lână și mohair – un export agricol cheie pentru regiunea muntoasă mică.

Mai mulți membri ai guvernului, precum și majoritatea partidelor de opoziție precum și fratele regelui s-au alăturat marșului, care a fost însoțit de clopote, fluiere, cântece și discursuri.

“Nu vom vinde lâna și mohairul pe mâna chinezilor, mai degrabă le ardem”, a declarat Mokoenihi Thinyane, președintele Asociației Naționale a Lunii și Mohair Growers, a informat agenția de știri AFP.

Joi, guvernul a suspendat acordul de monopol timp de trei luni pentru a permite agricultorilor să-și vândă lână pe plan internațional.

Dar ei vor ca aceasta suspendare să fie norma.

“Vom lupta acest război prin mijloace legale și dacă nu vom câștiga, vom recurge la alte mijloace”, se spune purtătorul de cuvânt al partidelor de opoziție Selibe Mochoboroane.

Cele mai citite

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...

VIDEO. Laura Giurcanu s-a despărțit de fiul Andreei Esca. Influencerița s-a întors la fostul iubit

Viața sentimentală poate fi plină de surprize și răsturnări de situație, iar Laura Giurcanu pare să fi experimentat acest lucru într-o manieră cât se...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă