10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalExplozie în Turcia, de la o bombă artizanală. Din fericire, nu au...

Explozie în Turcia, de la o bombă artizanală. Din fericire, nu au fost victime

Detonaţia, auzită de un corespondent al agenţiei France Presse, a fost provocată de un „dispozitiv artizanal având în compunere o butelie cu gaz”, a declarat prefectura din Diyarbakir într-un comunicat, scrie AFP, citată de Agerpres.

Explozia, care nu a fost revendicată imediat, „nu a provocat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale”, au dat asigurări responsabilii locali, adăugând că a fost demarată o anchetă.

Această explozie s-a produs în contextul declanşării în urmă cu o săptămână de către Turcia a unei ofensive în nord-vestul Siriei împotriva miliţiilor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG).

YPG, aliate ale Statelor Unite în lupta contra jihadiştilor, au strânse legături cu Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie clasată „teroristă” de către Ankara şi aliaţii ei occidentali şi care, din 1984, desfăşoară o sângeroasă luptă de gherilă pe teritoriul turc.

PKK a revendicat în ultimii ani mai multe atentate cu bombe împotriva unor clădiri oficiale, în principal baze militare şi comisariate mai ales din sud-estul Turciei.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă