Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Existenţa OMC ar fi pusă la îndoială dacă economiile majore se retrag

Kremlinul a declarat că existenţa Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) ar fi pusă serios la îndoială dacăeconomiile majoreprecum Statele Unite ale Americii s-ar retrage, o perspectivă menţionată de preşedintele Donald Trump, conform Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2019 - 21:41

Reacţia Kremlinului survine în răspuns la o întrebare privind unele informaţii apărute în media americane potrivit cărora Trump a ameninţat marţi că va retrage SUA din OMC ca urmare a tratamentului nedrept al organizaţiei faţă de SUA.

''Este evident că existenţa unor organizaţii economice internaţionale cheie (precum OMC) ar fi pusă în mod serios la îndoială după retragerea celor mai mari economii din lume", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Donald Trump a ameninţat marţi că SUA vor părăsi Organizaţia Mondială a Comerţului, pe care o critică deschis pentru că ar acorda, potrivit lui, un tratament favorabil Chinei în detrimentul SUA, notează AFP.

Administraţia Trump reproşează de multă vreme OMC, şi unora dintre membrii săi precum China, că abuzează de statutul de ţară în curs de dezvoltare, care permite între altele întârzierea aplicării anumitor acorduri sau protejarea anumitor sectoare fără a se expune unor măsuri de retorsiune comercială din partea membrilor organizaţiei.

Comentarii

loading...