Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Eurostat: Aproape o jumătate de jurnalişti lucrau anul trecut în UE

Aproape un milion de persoane la nivelul UE erau angajate anul trecut ca autori, jurnalişti sau lingvişti, iar aproape jumătate dintre acestea (0,4 milioane de persoane, sau 0,2% din totalul forţei de muncă) erau jurnalişti, arată datele publicate joi de Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 12:54

Numărul jurnaliştilor în UE a crescut cu 10% (sau 38.000) comparativ cu 2012.

Per total, 1,2 milioane de persoane (sau 0,5% din totalul forţei de muncă) desfăşurau anul trecut activităţi editoriale - cum ar fi publicarea ziarelor, revistelor şi jurnalelor, în timp ce aproape o jumătate de milion (414.100 sau 0,2% din total) erau angajate în alte activităţi legate de informare, cum ar fi procesarea de date, găzduirea de site-uri web sau lucrau în agenţii de presă.

În România, 15.700 de persoane desfăşurau anul trecut activităţi editoriale, iar 56.800 persoane erau angajate în alte activităţi legate de informare.

Datele pe 2017 privind numărul de jurnalişti sunt disponibile pentru 18 ţări membre UE: Belgia, Cehia, Germania, Estonia, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie.

Din aceste state, cel mai ridicat procent de jurnalişti în 2017 era înregistrat în Estonia şi Suedia (ambele cu 0,5% din totalul forţei de muncă), Olanda, Finlanda şi Germania (toate peste 0,3%), la polul opus fiind Slovacia şi Polonia (ambele cu 0,1%), Italia, Cehia, Belgia, Franţa, Ungaria şi Luxemburg (toate sub 0,2%).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia celebrării Zilei mondiale a libertăţii presei, în 3 mai.

Comentarii