7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalEurodeputatul Carles Puigdemont susține că ridicarea imunității sale reprezintă persecuție politică

Eurodeputatul Carles Puigdemont susține că ridicarea imunității sale reprezintă persecuție politică

Eurodeputatul Carles Puigdemont, liderul separatist al Cataloniei, susține că ridicarea imunității sale reprezintă un caz de persecuție politică.

Declarația lui Carles Puigdemont a fost formulată marți, 9 martie 2021, după ce Parlamentul European a aprobat, prin vot, ridicarea imunităţii sale şi a altor doi europarlamentari – Toni Comin şi Clara Ponsati.

Carles Puigdemont a fost președintele regiunii Catalonia din Spania, iar sub conducerea lui, Toni Comin şi Clara Ponsati au fost membri ai guvernului regional al Cataloniei.

Acești trei politicieni sunt urmăriţi în justiţie de autorităţile Spaniei pentru tentativa de separație a Cataloniei, din anul 2017, prin care s-a dorit transfomarea autonomiei Cataloniei în independență.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...

Jose Mourinho și-a criticat jucătorii, după ce AS Roma a remizat cu vicecampioana Elveției

După ce AS Roma a remizat în deplasare cu Servette Geneva, scor 1-1, în Europa League, antrenorul italienilor, Jose Mourinho, și-a criticat dur jucătorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă