Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Etiopia și Eritreea au semnat un acord de pace în Arabia Saudita

Etiopia şi Eritreea vor semna duminică la Jeddah, în Arabia Saudită, un acord de pace întărind reconcilierea începută în iulie între cele două ţări, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Naţiunilor Unite, Farhan Aziz Haq, citat de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

14.09.2018 - 22:27

Organizată de regele Salman, întâlnirea urmăreşte să adopte un „acord adiţional care să contribuie la consolidarea noilor relaţii pozitive” dintre cele două ţări, a adăugat el fără detalii suplimentare.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, vor fi, de asemenea, prezenţi la ceremonia de semnare, a precizat Farhan Aziz Haq în cursul briefingului de presă cotidian al Naţiunilor Unite.

Cu zece zile înainte de Adunarea Generală a ONU la New York, ea va reprezenta o nouă demonstraţie a neaşteptatei apropieri dintre Etiopia şi Eritreea, lansată de premierul reformator de la Addis Abeba, Abiy Ahmed.

Această apropiere s-a tradus până în prezent prin redeschiderea ambasadelor la Asmara şi Addis Abeba, restabilirea legăturilor aeriene, relaţiilor comerciale şi a liniilor telefonice şi redeschiderea posturilor de frontieră închise de peste 20 de ani.

Între Etiopia şi Eritreea a avut loc în perioada 1998-2000 un război convenţional care a făcut circa 80.000 de morţi, în special din cauza unui dezacord privind frontiera lor comună.

Comentarii

loading...