Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Epurări la Phenian după eșecul summitului de la ­Hanoi între Donald Trump și Kim Jong-un

Cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo afirmă că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, i-a executat pe negociatorii summitului ratat de la Hanoi, fiind nemulțumit de absența rezultatelor întâlnirii cu președintele american, Donald Trump.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2019 - 19:21

Kim Jong-un ar fi ordonat executarea lui Kim Hyok-choi, cel care a realizat munca pregătitoare cu emisarul american Stephen Biegun înaintea sum­mitului de la Hanoi cu președintele SUA și care a călătorit  până în capitala vietnameză cu trenul privat al președintelui nord-coreean. Deși aceste informații sunt imposibil de verificat, pu­blicația arată că Kim Hyok-choi a fost împușcat în martie pe Aeroportul Mirim, alături de alți patru responsabili din Ministerul de Externe. După o anchetă, ei au fost acuzați că „au trădat liderul suprem”. De asemenea, cotidianul  mai relatează că traducătoarea lui Kim Jong-un a fost trimisă într-un lagăr de muncă din cauza unei erori făcute în timpul summitului. Aceeași soartă a fost rezervată și pentru Kim Yong-choi, înalt responsabil al partidului unic. Summitul  s-a scurtat brusc fără acord și fără declarație comună din cauza imposibilității găsirii unei înțelegeri asupra anulării programelor nucleare ale Phenianului în schimbul unei ridicări a sancțiunilor. Kim Jong-un spera să revină în țară cu o ridicare cel puțin parțială a sancțiunilor internaționale care sufocă economia nord-coreeană. De atunci, Coreea de Nord a recurs la presiuni procedând la două teste cu rachete cu rază medie de acțiune.  

Comentarii