24.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022
AcasăInternaționalEngie şi-a înrăutăţit estimările privind câştigurile din acest an

Engie şi-a înrăutăţit estimările privind câştigurile din acest an

Obiectivul Engie pe 2018, anunţat în februarie, prevedea un venit net recurent între 2,45 şi 2,65 miliarde de euro şi un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 9,3 – 9,7 miliarde de euro.

Vineri, grupul francez a avertizat că, din cauza problemelor din Belgia, venitul net recurent va fi în partea inferioară a ţintei – 2,45 miliarde de euro – dar nu a menţionat EBITDA.

„Ne aşteptăm ca profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare să fie sub obiectivul nostru”. Impactul asupra cheltuielilor de capital al întreruperilor funcţionării reactoarelor din Belgia va fi limitat deoarece costurile reparaţiilor nu sunt excesive, a afirmat luni directorul financiar.

Subsidiara belgiană a Engie – Electrabel – operează şapte reactoare nucleare, patru la Doel şi trei la Tihange. Când sunt deplin operaţionale, acestea produc aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al Belgiei.

În prezent, sunt deschise doar două reactoare în Belgia, trei sunt închise din primăvară pentru lucrări prelungite de mentenanţă iar două sunt închise din august. Ele ar urma să redevină operaţionale în perioada decembrie 2018 – mai 2019.

Directorul general al Engie, Isabelle Kocher, a demarat un amplu proces de restructurare care include vânzarea unor active în valoare de 15 miliarde de euro şi investiţii de 22 de miliarde de euro.

Engie, primul furnizor de gaze naturale din Franţa cu 9,6 milioane de contracte, are peste 16 milioane de clienţi în Europa. Grupul francez are operaţiuni pe întregul lanţ de producţie a gazelor naturale lichefiate, de la explorare şi producţie pentru identificarea şi exploatarea noilor zăcăminte şi până la distribuţia către clientul final.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Războiul Rusia – Ucraina Soldații ruși îndemnați de Zelensky să se predea ca urmare a extinderii războiului de către Moscova

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit în limba rusă în timp ce protestele au izbucnit în toată Rusia împotriva încercărilor președintelui Vladimir Putin de...
00:01:17

Coreea de Nord a lansat o rachetă chiar înainte de vizita vicepreședintelui american Kamala Harris

Tokyo și Seul au denunțat Phenianul pentru că amenință pacea în regiune după ce Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică...

Putin a concediat un alt general militar, mișcarea fiind văzută ca o pedeapsă pentru defectele suportului logistic în „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina

Vladimir Putin și-a concediat cel mai înalt general responsabil de logistică pentru războiul din Ucraina, deoarece își asumă un rol din ce în...
Ultima oră
Pe aceeași temă