14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalEgiptul amână vizita ministrului de externe brazilian la Cairo

Egiptul amână vizita ministrului de externe brazilian la Cairo

Ministrul Aloysio Nunes Ferreira urma să se afle între 8 şi 11 noiembrie la Cairo, unde avea programate întrevederi cu omologul său egiptean Sameh Shoukry şi cu preşedintele Abdel Fattah el-Sisi.

Ministerul de Externe al Egiptului a amânat vizita lui Nunes Ferreira, citând probleme cu agendele de lucru ale înalţilor diplomaţi, a anunţat luni Ministerul de Externe de la Brasilia.

Surse din aceeaşi instituţie, care au dorit să le fie păstrat anonimatul, au declarat însă că nu a fost propusă o nouă dată pentru vizită, ceea ce indică nemulţumirea părţii egiptene faţă de propunerea lui Jair Bolsonaro.

Promisiunea lui Bolsonaro de relocare a ambasadei Braziliei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim survine după ce SUA au pus în practică o măsură similară în luna mai, în urma recunoaşterii de către preşedintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Decizia Statelor Unite a fost primită cu ostilitate mai ales în Orientul Mijlociu, majoritatea ţărilor insistând că statutul Ierusalimului, oraş sfânt pentru evrei, musulmani şi creştini, trebuie stabilit printr-un acord de pace final între Israel şi palestinieni.

Propunerea lui Bolsonaro contravine politicii îndelungate a Braziliei de sprijin pentru soluţia cu două state la conflictul israeliano-palestinian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă