Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Egipt, un candidat la președinție este acuzat de fapte grave

Armata egipteană l-a acuzat marţi pe generalul în retragere Sami Anan că şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale în mod ilegal şi că a comis ''crime'', potrivit unei înregistrări video postate pe pagina sa oficială pe Facebook, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.01.2018 - 15:59

Generalul Anan, fost şef de stat-major, şi-a anunţat sâmbătă intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc începând din 26 martie, împotriva actualului preşedinte, Abdel Fatah al-Sissi, informează Agerpres.

''Toate procedurile judiciare trebuie să fie întreprinse în legătură cu ceea ce s-a comis în termeni de infracţiuni şi crime care cer ca el să compară în faţa jurisdicţiilor competente'', a precizat armata.

Armata îl acuză pe Anan că şi-a anunţat candidatura ''fără să obţină autorizaţia din partea forţelor armate şi fără să urmeze procedurile cerute pentru a se retrage din serviciul activ al armatei''. Ea îl acuză, de asemenea, pe Anan că vrea să provoace ''divizare'' între armată şi poporul egiptean.

Fostul şef de stat-major mai este acuzat de ''falsificare de documente oficiale pentru a afirma că serviciul său în armată s-a încheiat, contrar adevărului''.

Generalul în retragere Sami Anan şi-a anunţat candidatura la câteva ore după ce preşedintele Sissi şi-a confirmat intenţia de a candida pentru un al doilea mandat.

Abdel Fatah al-Sissi este dat drept mare favorit la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc începând din 26 martie, acesta fiind cel de-al treilea scrutin prezidenţial de la înlăturarea lui Hosni Mubarak de la putere printr-o revoltă populară în 2011, după ce s-a aflat la putere timp de trei decenii.

Comentarii

loading...