Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Economia Chinei pare să se îndrepte spre o redresare în V

China pare să se îndrepte spre o redresare rapidă, în formă de V, a economiei, în urma crizei provocate de noul coronavirus, după un avans de 11% în trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru al acestui an,.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

27.07.2020 - 10:44

Economiile Statelor Unite şi Europei par să rămână în urmă, fiind probabilă o revenire în W, potrivit analiştilor intervievaţi de Business Insider.

Christophe Barraud, economist şef şi strateg în domeniul pieţelor la Market Securities a explicat că unul dintre motivele pentru care China şi-a revenit mai rapid decât Statele Unite este potenţialul mai mare de creştere reală a PIB-ului.

”Potenţialul de creştere reală a PIB este mult mai ridicat în China decât în economiile avansate. Potenţialul chinez este de aproape 6%, faţă de aproape 1,5% în cazul economiilor avansate”, a spus acesta.

”Cred că pentru Europa sau SUA ar fi aproape imposibil să ajungă la nivelul trimestrului patru din 2019 înainte de 2022”, a apreciat Barraud. Pe ansamblul anului 2020, economia chineză se va contracta cu 1,2%.

Miguel Chanco, economist senior la Pantheon Macroeconomics a declarat pentru Business Insider: ”A doua jumătate a acestui an va fi foarte diferită de trimestrul al doilea. Creşterea va fi mai lentă, acum, când mare parte a economiei chineze a revenit acolo unde era înainte de Covid-19”.

Citește totul despre:

#china #economie #redresare

Comentarii

loading...