27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăInternaționalEconomia Chinei pare să se îndrepte spre o redresare în V

Economia Chinei pare să se îndrepte spre o redresare în V

Economiile Statelor Unite şi Europei par să rămână în urmă, fiind probabilă o revenire în W, potrivit analiştilor intervievaţi de Business Insider.

Christophe Barraud, economist şef şi strateg în domeniul pieţelor la Market Securities a explicat că unul dintre motivele pentru care China şi-a revenit mai rapid decât Statele Unite este potenţialul mai mare de creştere reală a PIB-ului.

”Potenţialul de creştere reală a PIB este mult mai ridicat în China decât în economiile avansate. Potenţialul chinez este de aproape 6%, faţă de aproape 1,5% în cazul economiilor avansate”, a spus acesta.

”Cred că pentru Europa sau SUA ar fi aproape imposibil să ajungă la nivelul trimestrului patru din 2019 înainte de 2022”, a apreciat Barraud. Pe ansamblul anului 2020, economia chineză se va contracta cu 1,2%.

Miguel Chanco, economist senior la Pantheon Macroeconomics a declarat pentru Business Insider: ”A doua jumătate a acestui an va fi foarte diferită de trimestrul al doilea. Creşterea va fi mai lentă, acum, când mare parte a economiei chineze a revenit acolo unde era înainte de Covid-19”.

Cele mai citite

Iga Swiatek, de neoprit la Roland Garros! Poloneza va juca a treia finală pe zgura pariziană

Iga Swiatek, numărul unu mondial, îşi va apăra titlul la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce s-a impus în semifinale,...

Traseul mai multor autobuze din București va fi deviat duminică. Care sunt rutele

Autobuzele liniilor 205, 282, 361 şi 783 vor circula pe trasee modificate duminică, 11 iunie, în intervalul orar 8:00-11:30. Potrivit Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru...

Balonul de Aur din acest an se va acorda pe 30 octombrie. Cine sunt principalii favoriți la trofeu

Trofeul Balonul de Aur 2023, rezervat celui mai bun fotbalist al sezonului la nivel mondial, va fi atribui în data de 30 octombrie, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă