7.5 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalEchipa de tranziție a serviciilor de informații a lui Biden are un...

Echipa de tranziție a serviciilor de informații a lui Biden are un număr mare de specialiști în date

Administrația interimară a lui Joe Biden include un număr de maeștrii din epoca Obama, care așteptau cu răbdare în sectorul privat. Clienții lor au multe de câștigat, anunță publicația Intelligence Online.
 
Barack Obama și Donald Trump au numit în special specialiști în lupta împotriva terorismului și în Orientul Mijlociu, precum John Brennan și Mike Flynn, în echipele lor de informații intermediare, dar Joe Biden, a dezvăluit pe 7 noiembrie, o echipă compusă în principal din foști specialiști în analiza datelor CIA și specialiști în spațiul cibernetic.
 
Echipa este condusă de Stephanie O’Sullivan, care a fost numărul doi al Biroului Directorului Informației Naționale (ODNI) în cei șase ani până la alegerile lui Trump în 2017. O’Sullivan, care a condus Direcția de Știință și Tehnologie a CIA ( DS&T) din 2005 până în 2009, co-prezidează grupul de informații și tehnologie al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) și consiliază comunitatea de informații și furnizorul de apărare Peraton.
 
La DS&T, O’Sullivan a lucrat cu Sue Gordon, care era pe scurt numărul doi la ODNI sub conducerea lui Trump și a continuat să fie un stâlp al consilierilor Pallas, fondat de Sally Donnelly, fostul consilier al secretarului de apărare Jim Mattis. Donnelly joacă acum un rol cheie ca lobby pentru contractorii comunității de informații și apărare din Washington.

 
Consilierii Microsoft în domeniul apărării în cloud se alătură lui Biden

 
Un alt membru al echipei este Ron Moultrie, consilier principal în Pallas, care anterior a condus departamentul de interceptări clandestine al NSA, precum și care a servit o vreme în DS&T al CIA. Moultrie recomandă, de asemenea, divizia Cloud a Microsoft (IOL 826) – la fel ca Gordon (IOL 849). Microsoft, care a câștigat contractul de apărare JEDI al Pentagonului (IOL 853, IOL 809), are acum la dispoziție câteva persoane cheie din epoca Biden, pentru a ajuta la menținerea contractului, pe care Amazon încă îl contestă.

 
Foști reprezentanți ai CIA din Silicon Valley sunt bine reprezentați

 
Echipa de tranziție „Intelligence” a lui Biden include și foști oficiali ai CIA care lucrează acum pentru giganții tehnologici americani. Milancy Harris, fostul director al cabinetului de la direcția de informații a Centrului Național de Luptă împotriva Terorismului (NCTC), este în prezent unul dintre arhitecții care construiesc Administrația Oversight Board (OBA) a Facebook, care se presupune că va avea ultimul cuvânt despre ceea ce site-ul de socializare poate și nu poate publica. Harris contribuie în special la înființarea unui instrument de extragere a datelor cu finanțare de 130 de milioane de dolari plasată într-un trust. Facebook va avea nevoie de prieteni în comunitatea de informații, deoarece intră din ce în ce mai mult în centrul atenției pentru rolul pe care îl joacă atât în ​​răspândirea, cât și în detectarea dezinformării online.
 
Un alt membru interimar al echipei este directorul de securitate al Uber, Matt Olsen. Olsen este apropiat de Keith Alexander, care a condus NSA din epoca Obama când Olsen era avocatul său general. Olsen și Alexander au continuat să cofondeze IronNet CyberSecurity. Firma este apropiată de Amazon, care, deși a pierdut contractul JEDI, operează în continuare cloud-ul C2S al CIA. IronNet comercializează o soluție de monitorizare a traficului cloud pentru Amazon Web Services (AWS) și Alexander s-a alăturat consiliului Amazon în septembrie.
 
Olsen a fost, de asemenea, pe scurt un partener al firmei WestExec Advisors (IOL nr. 824), cofondat de Michele Flournoy și Antony Blinken, pe care Biden i-a desemnat, respectiv, secretar al apărării și secretar de stat. Când a fost fondată, WestExec a încercat din greu să lucreze pentru Google, care în acel moment căuta contracte cu Pentagonul și comunitatea de informații.

 
Specialiștii în date ale comunității de informații

 
Alături de persoanele desemnate de la companiile de tehnologie mai mari, specialiștii în date ale comunității de informații precum Natalie Evans Harris s-au alăturat echipei interimare. Evans Harris a petrecut 17 ani la NSA. Din 2017 a condus firma BrightHive, care dezvoltă proiecte de integrare a datelor, precum și consilierea instituțiilor, inclusiv HData, Data Community DC, Data for Democracy și Fundația Cloudera.
 
Harry Coker este, de asemenea, în echipa interimară. Fost director executiv al NSA, care și-a început cariera cu CIA, el conduce acum firma Primis Principiis. Alți membri sunt Sean Roche, fostul număr doi al Direcției pentru inovație digitală (DDI), acum director al Fundației Helena, o organizație de caritate tehnologică, și Dawn Eilenberger, membru al echipei de campanie a lui Biden și fost inspector general al National Geospatial- Agenția de informații (NGA). După ce s-a retras din serviciul public în 2018, a devenit vicepreședinte senior al firmei de analiză a datelor EagleForce, care lucrează cu L3, Lockheed Martin, Northrop Grumman, BAE Systems și NATO.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

PNL a așteptat PSD la salvarea coaliției: Poftiți prin noi înșine!

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis poate schia liniștit, coaliția de guvernare formată de Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fiind...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă