13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump refuză să ia parte la un dineu al presei americane,...

Donald Trump refuză să ia parte la un dineu al presei americane, dar participă la un miting

Trump, care are relaţii tumultoase cu media americane, va susţine un discurs în acea seară, la 28 aprilie, într-un oraş numit tot Washington, dar la antipodul capitalei federale: cu 25.000 de locuitori, localitatea este situată la periferia Detroitului (nord), fief al industriei auto americane.

Michigan, acolo unde se află oraşul, este unul dintre statele industriale în dificultate disputate intens şi care i-au permis lui Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016. Anul trecut, el s-a dus în aceeaşi perioadă într-un alt stat industrial aflat în dificultate, Pennsylvania (nord-est).

Un înalt consilier politic al lui Trump, Michael Glassner, a lăsat de înţeles că alegerea orăşelului Washington, din Michigan, nu este întâmplătoare.

“Media mincinoase se vor autocelebra cu obişnuiţii mlaştinei înaltei societăţi din Washington. Preşedintele Trump va fi într-un Washington total diferit, pentru a saluta renaşterea economică alături de americani patrioţi”, a spus el, citat într-un comunicat.

Preşedintele american acuză cu regularitate marile instituţii media americane – Washington Post, New York Times, CNN – că ar fi părtinitoare, etichetându-le drept ‘fake news media’ (‘media de ştiri false’).

De la venirea sa la Casa Albă, el a favorizat organele de presă care îi sunt favorabile, cum sunt postul de televiziune Fox News, ziarul Daily Caller, Newsmax sau Sinclair, un grup care deţine circa 200 de staţii de televiziune.

Preşedinta Asociaţiei Corespondenţilor la Casa Albă, Margaret Talev, a declarat totuşi recent că, deşi Trump nu are intenţia să participe la acest dineu, el i-a îndemnat pe responsabilii administraţiei sale “să fie prezenţi şi să sărbătorească primul amendament” al Constituţiei, care protejează libertatea de expresie.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, se va afla, aşa cum prevede tradiţia, la masa de onoare la acest dineu de gală, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă