6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDoliu printre fotbaliști la Harkov: antrenorul unei echipe locale a fost ucis...

Doliu printre fotbaliști la Harkov: antrenorul unei echipe locale a fost ucis de un obuz rusesc

Tinerii fotbaliști din oraşul Harkov sunt îndureraţi de moartea suferită de antrenorul lor, ucis de un obuz rusesc săptămâna trecută, într-un incident care evidenţiază preţul greu pe care războiul îl impune în toate domeniile societăţii ucrainene, inclusiv în sport.

„M-a durut atât de mult, este ca şi cum aş fi pierdut un tată”, a declarat jucătorul Danil Kaskov, care a participat la un meci organizat în onoarea lui Andrii Doroşev, care a murit pe 27 iunie când obuze au lovit o zonă rezidenţială din al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

„Sper că ne veghează de sus, că îl putem face mândru. Acest turneu este un omagiu adus lui, toate trofeele sunt în memoria lui. Totul este pentru el”, a declarat el pentru Reuters, potrivit alephnews.ro.

Ucraina a avut multe realizări în gimnastică, box, fotbal şi alte sporturi, iar acum numără costurile războiului, intrat acum în a cincea lună, asupra infrastructurii sale sportive şi asupra sportivilor săi.

Mai mulți fotbaliști din Harkov sunt în doliu după ce antrenorul echipei lor a fost ucis de un obuz rusesc, iar sportul ucrainean este sever afectat de război

„Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost privaţi de orice oportunitate de a se antrena, sute de instalaţii sportive ucrainene au fost distruse”, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce îl primea pe şeful Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru discuţii la Kiev.

„Mulţi sportivi ucraineni s-au înrolat în forţele armate pentru a ne proteja ţara, pentru a o apăra pe câmpul de luptă. Optzeci şi nouă de sportivi şi antrenori au fost ucişi în lupte, 13 au fost capturaţi şi sunt ţinuţi prizonieri de ruşi”, a declarat el.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, câştigător al mai multor campionate mondiale de box la categoria grea, a jucat un rol proeminent alături de Zelenski în mobilizarea rezistenţei ucrainene la invazie, pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Fratele său mai mic, Wladimir, un alt campion mondial de box la categoria grea, s-a înrolat în armata de rezervă ucraineană la scurt timp după ce a început invazia rusă, la 24 februarie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Problemele frecvente cu telefoanele: cum să le identifici și cum să le rezolvi

Telefonul este un dispozitiv indispensabil din viața de zi cu zi a oamenilor, iar orice problemă întâmpinată la acesta îți poate strica buna dispoziție...

Problemele frecvente cu telefoanele: cum să le identifici și cum să le rezolvi

Telefonul este un dispozitiv indispensabil din viața de zi cu zi a oamenilor, iar orice problemă întâmpinată la acesta îți poate strica buna dispoziție...

Donald Trump, pus oficial sub acuzare. Este primul fost preşedinte american care se confruntă cu acuzaţii penale

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă privind banii plătiţi starului porno...
Ultima oră
Pe aceeași temă