14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalDoi morți în urma inundațiilor din Indonezia

Doi morți în urma inundațiilor din Indonezia

“Inundaţiile şi alunecările de teren au provocat moartea a două persoane, alte şase sunt date dispărute şi trei persoane sunt rănite” pe insula Flores din provincia East Nusa Tenggara, a precizat Sutop Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru situaţii de urgenţă.

Pe insula Java, după mai multe zile de ploi abundente care au făcut să iasă din matcă apele poluate ale fluviului Citarum, locuitorii din mai multe localităţi apropiate de Bandung se deplasează pe străzi inundate, unde apa le ajunge până în zona pieptului, a constatat un fotograf de la AFP.

Alţi rezidenţi se deplasează cu plute sau mici ambarcaţiuni în urma inundaţiilor care afectează şi alte zone din provincia Java de Vest.

Inundaţiile sunt frecvente în sezonul ploilor în Indonezia, din octombrie până în aprilie.

În ianuarie, cel puţin 70 de persoane au murit în inundaţii şi alunecări de teren care s-au produs în partea sudică a insulei Sulawesi.

Acele inundaţii au afectat peste 30.000 de persoane în provinciile Java de Est şi Java de Vest.

Citarum, un râu lung de 300 de kilometri, a fost declarat de Banca Mondială drept “cel mai poluat fluviu din lume” într-un raport publicat în urmă cu un deceniu, iar situaţia lui nu s-a schimbat prea mult de atunci.

Autorităţile din Jakarta, capitala Indoneziei, şi-au anunţat anul trecut intenţia de a curăţa cursul de apă după ani de eşec în această privinţă, având chiar ambiţia de a face apa acestui fluviu să devină potabilă în 2025.

Citarum transportă însă în continuare o mare cantitate de gunoaie, excremente de origine animală şi reziduuri chimice provenind de la uzinele din zonele pe care le străbate.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă