Igor Dodon (Foto: Arhivă)

Dodon acuză diplomații acreditați la Chișinău. Opoziția se teme că Republica Moldova va fi izolată

Opoziţia din Republica Moldova se teme că țara va fi tot mai izolată pe plan internațional, după ce președintele Igor Dodon a lansat critici la adresa unor diplomați străini acreditați la Chișinău.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2020 - 23:27

Deputatul Iurie Reniţă, fost ambasador la Bucureşti şi la Bruxelles, a avertizat, luni, într-o declarație la Radio Chişinău că, din cauza criticilor lansate de președintele Dodon, Republica Moldova va fi tot mai izolată de comunitatea occidentală și va rămâne subordonată Rusiei.

De aceeași părere s-a declarat a fi deputatul Mihai Popşoi, care a spus că atitudinea președintelui Dodon "este o insultă gravă la adresa ambasadorilor. Mai mult decât atât, ambasadorii, la fel ca şi cetăţenii Republicii Moldova, ştiu agenda de trădare a intereselor naţionale pe care o promovează Igor Dodon - agenda Kremlinului în Republica Moldova. Ambasadorii promovează agenda ţărilor lor, iar Dodon agenda altei ţări".

Aceste avertismente ale politicienilor din Opoziție vin ca reacție la declarațiile de săptămâna trecută ale șefului statului.

"Am discuţii permanente cu ambasadorii UE acreditaţi în Republica Moldova. Eu le-am dat un mesaj. Vedem că unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului guvern cu Bruxelles. Blochează. Dezinformează Bruxelles, dezinformează capitalele europene. Nu voi da nume acum, dar ei se cunosc. Cel puţin sunt trei - patru ambasadori care se ocupă de relaţiile bilaterale Republica Moldova cu ţările membre UE. Ei merg pe la diferite instituţii, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani pentru acest guvern", a declarat Igor Dodon.

Șeful statului făcea astfel aluzie la mesajele transmise de UE, care a condiționat asistența financiară pentru Republica Moldova de rezultatele obținute în reforma Justiției.

Comentarii