-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalDJ-ul britanic Cottam va mixa pentru prima dată în România

DJ-ul britanic Cottam va mixa pentru prima dată în România

Cunoscutul DJ britanic Cottam va mixa pentru prima dată în România la o petrecere urbană care va avea loc în concept store-ul URBN Living Store din Centrul Vechi al Capitalei.

Seara va începe cu o sesiune de live mixing a lui RotoPerCutoR la ora 21:00 și va continua până la 00:00 alături de DJ-ul britanic Cottam. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație și va fi limitat la 100 de persoane, dar setul artiștilor va fi transmis online prin live streaming pe pagina de Facebook The Oven.

Petrecerea, organizată de Color și burn, este prima dintr-o serie de evenimente care vor avea loc în concept store-ul din Centrul Vechi.

Activitatea de DJ a lui Cottam este recunoscută în toată lumea, grație echilibrului fin dintre energia underground pe care o emană și cele mai senzuale vibe-uri deep house. Artistul britanic îmbină într-un mix original beat-uri diverse de techno, soul, hip hop, afrobeat și dub.

Originar din Preston, Marea Britanie, Cottam sau Paul, cum îi spun prietenii, a început să cocheteze cu mixajul de la o vârstă fragedă, la doar 14 ani fiind absorbit de scena rave din anii ‘90. A urmat apoi o perioadă în care Cottam a înnotat printre valuri de acid house și techno, mixând ca DJ local în deschiderea zeilor săi electro conaționali, Surgeon și Regis.

Are un debut discografic învăluit într-o aură de mister, alegând să lanseze sub anonimat trei viniluri de 12” în ediție limitată. Un melanj de neo-soul, afrobeat și hip-hop, abundând în ritmuri deep house electrizante, discurile create de acest ”DJ techno sub acoperire” au revoluționat scenele underground de deep house și nu-disco. Paradoxul a făcut ca, fără niciun fel de promovare sau informații despre producător, vinilurile lui Cottam să se epuizeze rapid din buticurile de discuri, făcându-și loc cu lejeritate în topurile celor mai bune single-uri din 2009, în special în topul 50 London Phonica Records, unde s-au regăsit toate trei.

În acest moment, etern fidel primei sale dragoste, pupitrul de Dj, Cottam este rezident al adoratului brand de petreceri din Manchaster Bohemian Grove, și merge în turnee prin întreaga lume, servind împătimiților de muzică un sound original, regăsit în remixurile Luv Jam, Pattern Select, Morning Factory, precum și în piesele sale originale ca Sunrise Set. Colaborările sale cu un număr mare de case de discuri, printre care merită menționate Story, Use Of Weapons, Aus, Amp Art, Flight Recorder, Sound Of Speed, Endless Flight, Phonica, Wolf Music, Delusions Of Grandeur, Tru Thoughts și Audio Parallax, îl poziționează pe Cottam printre cei mai prolifici producători și DJ britanici.

Anul 2014 este pentru Cottam un an cu cântec, el reușește să lanseze propria casă de discuri, Ruff Draft, prin care produce atât piesele sale, cât și ale altor artiști locali, ca LK, Louis Guilleme și Robot84. Planurile sale ambițioase nu se opresc aici. În paralel cu viața de familie în care se poate spune că excelează, având grijă de cei trei mici Cottam-i ai săi când prietena lui este la birou, el plănuiește câteva lansări suculente – pentru casa de discuri Moton și Machine, o nouă subsidiară a sa, o piesă în exclusivitate pentru mixul DJ Kicks al lui Will Saul, precum și remixuri cu Constant State, Love Monk, Leftroom și Plastic Love. Cottam promovează prin muzica sa un brand personal eclectic, influențat de neo-soul cu un tempo sexy, hip hop aromatizat cu house, balearic disco, dub și techno pur, oferind un cadou dansabil euforic mulțimii de clubberi care se îngrămădesc la petrecerile lui. 

Cele mai citite

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă