24.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalDeputatul umanist, Ana Predescu, a participat la ceremonia oficială de comemorare a...

Deputatul umanist, Ana Predescu, a participat la ceremonia oficială de comemorare a militarilor americani căzuți la datorie/Și România are eroii săi

Deputatul umanist Ana Loredana Predescu a participat la ceremonia oficială de comemorare a militarilor americani căzuți la datorie, ce a avut loc în Arlington, Virginia, în prezența celor mai înalți oficiali ai SUA.

Printre aceștia, s-au numărat președintele Joe Biden, vicepreședintele Kamala Harris și secretarul american al Apărării Lloyd J. Austin III., Bonnie Carroll, Președintele fondator al Fundației Internaționale TAPS – Tragedy Assistance Program for Survivors și două dintre soțiile militarilor români care și-au pierdut viața în teatrele de operații.
 
”Am fost onorată să fiu invitată, în calitate de membru fondator și ambasador al TAPS România la un eveniment solemn, o ceremonie plină de emoție și virtute dedicată memoriei soldaților căzuți în teatrele de operații.
 
Și România are eroii săi, văduvele sale și familii îndurerate care păstrează vie flacăra sacrificiului acestora ca parte a angajamentului pe care România îl are ca țară membră NATO. De aceea cred că trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să începem să apreciem sacrificiul acestora pentru că, indiferent dacă ești român sau american, tragedia este aceeași pentru familie.
 
Și pentru că educația este încă subiectul fierbinte al acestor zile, noi, cetățenii, dar mai ales copiii noștri trebuie să învățăm să ne prețuim eroii. Putem realiza  acest lucru sprijinind familiile acestora și acordându-le respectul cuvenit, așa cum poporul american dar, mai ales autoritățile și președintele știu să o facă.
 
Din nefericire, la noi, sprijinul acordat familiilor veteranilor și eroilor căzuți la datorie este doar un capitol dintr-o lege, iar drepturile acordate, insuficiente. De aceea, la revenirea din această vizită, împreună cu Fundația TAPS România, vom contura o lege dedicată drepturilor acestora, inclusiv pentru familiile pompierilor și ale polițiștilor căzuți la datorie, așa cum Polonia a adoptat recent.” A declarat Ana Predescu.

Despre Fundația TAPS România

Partidul Umanist Social Liberal, prin Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a sprijinit înrolarea României în Programul de Asistență pentru Supraviețuitorii Tragediilor (Tragedy Assistance Program for Survivors – TAPS). Acest program are misiunea de a acorda îngrijire materială și morală familiilor îndurerate de pierderea celor dragi pe câmpul de luptă.

Misiunea TAPS s-a extins în România cu sprjinul și implicarea Președintei și fondatoarei acestei organizații, Bonnie Caroll. TAPS are deja o lungă tradiție în Statele Unite, fiind înființată în 1994, iar eforturile lui Bonnie Caroll au fost recunoscute de președintele Barack Obama, care i-a conferit Medalia Prezidențială pentru Libertate.

,,Acest Program de Asistență își propune să construiască o rețea națională de sprijin și acces gratuit la diverse resurse pentru veteranii supraviețuitori și familiile acestora, incluzând asistență, seminarii, suport moral și consiliere, mentorat și servicii conexe. Iar primul pas concret către înființarea filialei TAPS România va avea loc la Brașov, în luna iunie, când voi organiza în calitate de deputat de Brașov o tabără pentru copiii soldaților ucrainieni decedați în război. La care se vor alătura și copii din România ai căror părinți au fost răniți sau uciși în teatrele de operațiuni. O acțiune care sper că va aduce puțină alinare acestor familiilor supraviețuitoare, pentru că, iată, în astfel de situații, suferința nu are naționalitate”, a declarat Ana Loredana Predescu la începutul lunii aprilie, anului în curs.

”O filială TAPS în România va onora efortul și sacrificiul veteranilor din teatrele de operațiuni, mai cu seamă în lumina calității României de membru NATO, poziție din care militarii contribuie semnificativ la apărarea valorilor democrației și libertății.” A mai declarat ambasadoarea TAPS în România, Ana Predescu.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Deficit de 2,65% din PIB la 8 luni, pentru România, care încearcă să-l diminueze majorând agresiv taxele într-o perioadă economică delicată

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98...

Marcel Ciolacu anunță creșterea PENSIILOR: Unele s-ar putea majora cu 40%

„Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, cea prevăzută în cererea de plată...

Bărbatul care și-a înjunghiat soția la un centru comercial din Constanța a fost reținut

Bărbatul care a înjunghiat, vineri, o femeie în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, victima fiind transportată la spital, a fost reţinut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies