Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Decizie radicală: Trump ameninţă că va închide graniţa cu Mexicul

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat din nou vineri că va închide graniţa cu Mexicul şi că va opri ajutoarele umanitare trimise către Guatemala, Honduras şi El Salvador, legând aceste afirmaţii de dorinţa sa de a obţine finanţare pentru zidul de la graniţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2018 - 09:15

„Vom fi nevoiţi să închidem graniţa din sud în totalitate dacă democraţii care ne obstrucţionează nu ne vor da banii pentru a termina construirea zidului şi vom schimba legile ridicole privind imigraţia pe care le are ţara noastră. Este greu de crezut că au fost aprobate de un Congres şi de un preşedinte!”, a scris Trump într-o serie de postări pe Twitter. „Honduras, Guatemala şi El Salvador nu fac nimic pentru Statele Unite dar ne iau banii. Există informaţii privind formarea unei noi caravane în Honduras şi ei nu fac nimic privind acest lucru. Vom anula toate ajutoarele umanitare către aceste trei ţări, care profită de SUA de mai mulţi ani!”, a explicat liderul de la Casa Albă, potrivit News.ro.

Conform rapoartelor, mii de migranţi din Honduras, Guatemala şi El Salvador sunt aşteptaţi să rămână în Mexic pentru a-şi căuta locuri de muncă. Trump a mai făcut astfel de ameninţări în trecut însă nu le-a dus la capăt. Nu este clar dacă administraţia Trump a lansat un proces de analiză privind argumentele pro şi contra unei astfel de decizii.

Viitorul şef al staff-ului de la Casa Albă, Mick Mulvaney, a declarat pentru Fox News vineri dimineaţa că deşi administraţia Trump a micşorat cererea iniţială de cinci miliarde de dolari pentru un zid la graniţa cu Mexicul, membrii Partidului Democrat, care nu vor să aloce deloc fonduri în acest sens, au anunţat administraţia joi noapte că nu vor veni cu o contraofertă.  Mulvaney nu a precizat ce compromis ar accepta administraţia, afirmând doar că Trump este ferm în dorinţa sa de a construi zidul. „Poate este un loc unde putem face un compromis, puteţi obţine ceva din ce doriţi şi noi putem obţine ceva din ce ne dorim”, a declarat Mulvaney. 

 

Comentarii

loading...